ΛΑ-ΑΑΣ: Πρόσκληση σε Σύσκεψη για το προσφυγικό ζήτημα

Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, άνθρωποι που ξεριζώθηκαν απ΄ τις χώρες τους ως αποτέλεσμα των πολέμων που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές, βρίσκονται στη χώρα μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που αποδέχθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταδικάζει τους ανθρώπους αυτούς σε καταστάσεις εγκλωβισμού, περιθωριοποίησης ή και απέλασης. Η πολιτική που ακολουθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης στη χώρα μας, που επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τους όρους ζωής του λαού μας, επιβάλλει και στους ανθρώπους αυτούς να ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στοιχειώδεις ανθρώπινους όρους ζωής και δικαιώματα,. και με ένα απολύτως αβέβαιο μέλλον.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς αντιδράσεων ρατσιστικού χαρακτήρα απέναντι στους πρόσφυγες Οι αντιδράσεις αυτές παράγονται απ΄ την κατάσταση που προκαλεί η πολιτική του συστήματος και του ιμπεριαλισμού και πυροδοτούνται από φασιστικές δυνάμεις, οι οποίες εκτός των άλλων είναι αντίθετες και με τα δίκια και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και των άνεργων.

Για να συζητήσουμε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν με στόχο την παρέμβαση στο λαό μας και την αποδόμηση των αντιδραστικών και ρατσιστικών (φανερών ή συγκαλυμμένων) απόψεων καλούμε το δυναμικό της Πρωτοβουλίας Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων που κινήθηκαν από κοινού για το προσφυγικό ζήτημα, με διαδηλώσεις στο λιμάνι του Πειραιά και στο Σκαραμαγκά, σε ανοικτή ΣΥΣΚΕΨΗ την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, 6μμ στο Βιβλιοπωλείο – Καφέ «Εκτός των Τειχών» Γραβιάς 10-12 Αθήνα.

Διαβάστε επίσης