Μαθητική Πορεία: Με πρόστιμα και αστυνομία …καλωσορίζει το Υπουργείο τους μαθητές στα θρανία!

Κατηγορία: 

Κάθεσαι 10 λεπτά μετά το σχολείο με την παρέα σου στο προαύλιο, περπατάς το τετράγωνο με αγόρι/κορίτσι σου, κάνεις μία βόλτα στα μαγαζιά με τον κολλητό; Είσαι «παράνομος», είσαι επικίνδυνος και αξίζεις τιμωρία! Αυτό είπε το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές, οι οποίοι δεν θα τρέχουν αμέσως μετά το σχολείο στο σπίτι τους!
Η κυβέρνηση έκλεισε πρώτα τους μαθητές για τόσους μήνες στα σπίτια, στην απομόνωση στερώντας τους τις φιλίες και τις παρέες τους, αδιαφορώντας για την ψυχική υγεία και την κοινωνική ζωή τους μαζί με την μόρφωση τους, που τα έχουν όλα εξίσου ανάγκη, χωρίς την ίδια στιγμή να λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας ώστε να «αξίζει» η θυσία. Και τώρα που επιτέλους ανοίγει τα σχολεία, το πρώτο αντανακλαστικό της, η πρώτη κουβέντα που έχει να απευθύνει στους μαθητές είναι απειλές, είναι καταστολή, είναι ΠΡΟΣΤΙΜΑ (!), εάν αυτοί δεν κατευθυνθούν ευθύς αμέσως στο σπίτι τους. Η κυβέρνηση, δηλαδή, θέλει τους μαθητές σπίτι-σχολείο-σπίτι και τίποτα άλλο (ή μάλλον και κατήχηση και αγιασμό, στα οποία καλεί τους μαθητές πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία!).
Η αντίδραση της κοινωνίας μπορεί να οδήγησε στην ανάκληση του μέτρου, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πολιτική της καταστολής. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τίποτα άλλο να αντιτάξει στην νεολαία παρά τον βούρδουλα!
Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται και πλάι στον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία παλεύουν για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες!

Διαβάστε επίσης