Μείον 24 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά η κυβέρνηση... νοιάζεται για την υγεία μας

nosokomeio ioanninon

Κάτω η κυβερνητική πολιτική της διάλυσης της δημόσιας υγείας και των απολύσεων!

Όχι στην πολιτική της φίμωσης και της καταστολής!

Μείον 24 εργαζόμενοι καθαρισμού στο ΠΓΝΙ αλλά η κυβέρνηση νοιάζεται για την υγεία μας.

Την στιγμή που κάθε απόγευμα βγαίνουν στις τηλεοράσεις εκπρόσωποι της κυβέρνησης, Χαρδαλιάς και Τσιόδρας να μας πληροφορήσουν “για το δικό μας καλό” και να μας υπενθυμίσουν το “μένουμε σπίτι για να χουμε όλοι την υγειά μας” ο τομέας της υγείας, από τους σημαντικότερους εναντία σ αυτή την πανδημία, αντί να ενισχύεται, αποδυναμώνεται. Εξαίρεση φυσικά δεν μπορούσε να αποτελεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

Συγκεκριμένα η σύμβαση 24 υπάλληλων στην καθαριότητα του ΠΓΝΙ τέλειωσε και δεν έχει ανανεωθεί «κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων», όπως γίνεται αυτή την περίοδο σ’ όλα τα Νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ηπείρου (6η ΥΠΕ) δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των συγκεκριμένων υπαλλήλων και με την γενικότερη στάση της την περίοδο αυτή προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Την ίδια στιγμή η ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ, η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, σιωπά προκλητικά μπροστά στην υποστελέχωση και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο συγκαλύπτοντας την κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν ψελλίζει ούτε δυο λόγια για τη λήξη και την μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων καθαρισμού.

Το συγκεκριμένο γεγονός ενισχύει τις υποψίες για την επαναφορά του καθεστώτος εργολαβίας σ’ όλο το ΠΓΝΙ καθώς τον επόμενο Δεκέμβριο απολύονται 199 συμβασιούχοι καθαριότητας-εστίασης-φύλαξης.

Άμεσα πρόσληψη επικουρικού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο Χατζηκώστα.

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα πρόσφατα άνοιξαν κλίνες ΜΕΘ για την νοσηλεία ασθενών με cοvid19 χωρίς να προσλάβουν επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό για την νοσηλεία τυχόν ασθενών αλλά παραμένει το υπάρχον προσωπικό το οποίο ήδη είναι ελλιπές και έχει επαφές και με ασθενείς με αλλά νοσήματα κάτι που συνεπάγεται μεγάλη επικινδυνότητα. Στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, οι οποίοι ζητούν την ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό, κυβέρνηση και ΥΠΕ σιωπούν αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως ακόμα και τώρα δεν αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Επιχείρηση φίμωσης από την 6η ΥΠΕ

Την ίδια στιγμή ο βρώμικος ρόλος της 6ης ΥΠΕ αποκαλύπτεται και από το έγγραφο που έστειλε στις διοικήσεις των Νοσοκομείων αρμοδιότητάς της, με το οποίο ζητά να μην δίνονται συνεντεύξεις προς ΜΜΕ, αν προηγουμένως δεν έχει δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο από την ΥΠΕ, προφανώς για να μην βγαίνουν στο φως οι ελλείψεις στο ΕΣΥ και τσαλακώνεται η εικόνα της Κυβέρνησης την οποία με πολύ κόπο νυχθημερόν υφαίνουν τα ΜΜΕ.

Μπροστά στη φίμωση που κυβέρνηση και κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να επιβάλλουν σε όποιον παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική αποτελεί αναγκαιότητα ο αγώνας για:

  • Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και μονιμοποίηση τους.
  • Έξω οι εργολάβοι.
  • Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και ενίσχυση του ΕΣΥ.

Γιάννης Τσίτος, μέλος της Πορείας στα Γιάννενα

Διαβάστε επίσης