Με μια πρωτοφανή απόφαση καταπνίγεται η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ

Πρόκληση ολκής αποτελούν τόσο οι όροι που θεσπίστηκαν για την προεκλογική προβολή των κομμάτων ενόψει των βουλευτικών της 21ης Μαΐου 2023 όσο και η κούφια και υποκριτική ρητορεία των αρμόδιων κρατικών οργάνων και κοινοβουλευτικών κομμάτων περί «εξασφάλισης» της ισοτιμίας των κομμάτων στην προβολή τους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν κάθε μέρα, σε όλες τις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα σε πολυάριθμες εκπομπές και σε όλες τις ειδήσεις παρουσιάζονται ατέλειωτες ώρες ομιλίες, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συνεντεύξεις των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και προπαντός της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στα υπόλοιπα κόμματα παραχωρείται ελάχιστος έως μηδαμινός χρόνος για να προβάλουν τις απόψεις τους. Αυτό όμως που είναι ακόμη πιο εξοργιστικό και σκανδαλώδες είναι ότι και αυτός ο ελάχιστος αριθμός παρουσιάσεων με υπουργική απόφαση γίνεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς τα βαθιά μεσάνυχτα, από τις 11 το βράδυ έως 3 το πρωί, έτσι ώστε η παρακολούθηση τους να είναι αδύνατη ή όσο το δυνατό μικρότερη. Συγκεκριμένα από τις δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις που δικαιούται το Μ-Λ ΚΚΕ, η πρώτη που έγινε στα Γιάννενα, την Παρασκευή 12 Μαΐου, 8μ.μ., μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένη από την ΕΡΤ3 στις 1με 2 τα μεσάνυχτα. Την ίδια τύχη προφανώς θα έχει και η δεύτερη συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ, την Δευτέρα 15 Μαΐου. Και έχουν το θράσος να μιλούν για ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι φραγμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη μεγάλη δυσκολία να έχει πρόσβαση η φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης άλλα και με τα εμπόδια που θέτουν κυβερνητικές απαγορεύσεις σε άλλα πιο απλά μέσα διάδοσης των θέσεων των πολιτικών κομμάτων, όπως οι αφίσες και τα πανό.

Ενάντια σε όλα αυτά τα εμπόδια το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους φίλους και τους οπαδούς του να δυναμώσουν την κινητοποίησή τους για να διαδοθούν οι πολιτικές θέσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και για να κερδηθεί η στήριξη σε αυτές και με την ψήφο στον συνδυασμό του στις 21 Μαΐου 2023 και, πάνω απ’ όλα, με τη συστράτευση στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας.

Διαβάστε επίσης