Μπουτάρης και ΝΔ: Οι υπερασπιστές των ναρκωτικών, των μνημονίων και των διδάκτρων νοιάζονται για την ασφάλειά μας;

Κατηγορία: 

Η κοινή καμπάνια διαφόρων παραγόντων για την κατασυκοφάντηση του ασύλου και στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται. Μετά από την Πρυτανεία, τις Κοσμητείες και τους μεγαλοκαθηγητάδες, τη σκυτάλη παίρνει ο Δήμαρχος Μπουτάρης ο οποίος πρότεινε ως λύση τη μόνιμη αστυνόμευση μέσα στο ΑΠΘ για την καταπολέμηση υποτίθεται του ναρκεμπορίου. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ΝΔ μέσω του βουλευτή και Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης Καλαφάτη ζητά την κατάργηση του ασύλου για τον ίδιο -υποτίθεται- λόγο.

Ωστόσο ας θυμήσουμε κάποια πράγματα άλλη μία φορά: αν το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει να κάνει με το άσυλο, τότε γιατί η αστυνομία δεν σταματάει το ναρκεμπόριο στη Ροτόντα, στην Καμάρα, στο Κορδελιό και στον Δενδροπόταμο, δηλαδή σε μέρη και περιοχές όπου δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο; Ακόμα νοιάζονται για το πρόβλημα των ναρκωτικών οι ίδιοι που ψηφίζουν κι εφαρμόζουν τα μνημόνια που έχουν κλείσει δομές Υγείας και Απεξάρτησης και στην κοινωνία και στο ΑΠΘ; Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο Μπουτάρης που θέλει να μας σώσει από τα ναρκωτικά ήταν πρώτη φιγούρα στο φεστιβάλ για την απονομιμοποίηση της κάναβης και δήλωνε: «Είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα». Ταυτόχρονα, η ΝΔ μπορεί να καταγγέλλει ενίοτε δημαγωγικά τέτοιες κινήσεις αλλά είναι το πιστό κόμμα της ΕΕ στη χώρα μας και όπως γνωρίζουμε η ΕΕ η ίδια είναι που προωθεί την νομιμοποίηση της κάνναβης και των -λεγόμενων ελαφρών- ναρκωτικών.

Γιατί συμβαίνει τώρα αυτή η εκστρατεία; Γιατί θέλουν όλοι αυτοί να εφαρμόσουν τον νόμο Γαβρόγλου, που γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, κόβει περαιτέρω την χρηματοδότηση, χτυπάει την ισχύ των πτυχίων(βλ.αφαίρεση διδακτικής επάρκειας), χτυπάει κι άλλο τα ΤΕΙ. Γιατί με το νέο νομοσχέδιο που φέρνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Παιδείας με λίγο πολύ τις ευλογίες όλων των παραπάνω έρχονται νέες συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολών.

Γιατί στο ΑΠΘ θέλουν εκτός των άλλων αυτήν την περίοδο να επιβάλλουν την κατάργηση της δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλοι αυτοί με πρώτο τον Μπουτάρη προτείνουν ως λύση την θέσπιση διδάκτρων για τους φοιτητές του ΑΠΘ! Για να τα περάσουν όλα αυτά, τα δίδακτρα και το τσάκισμα συνολικά των δικαιωμάτων μας απαιτείται τρομοκρατία. Θέλουν οι φοιτητές να μη συζητούν, να μη δρουν ελεύθερα, να μη συνεδριάζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και να μη κινητοποιούνται, για τα παραπάνω, ανεμπόδιστα στο πανεπιστήμιο. Και αυτό θέλουν να πετύχουν με την μόνιμη αστυνόμευση μέσα στο ΑΠΘ και γι’αυτό θέλουν την κατάργηση του ασύλου. Άλλωστε Πρυτανείες και Κοσμητείες έδωσαν ήδη δείγματα γραφής ως προς το τι θέλουν. Έβαλαν κάγκελα στη ΣΘΕ και στο Πολυτεχνείο απειλώντας όχι τους ναρκέμπορους, αλλά τις θεατρικές, τις κινηματογραφικές και πολιτικές ομάδες του ΑΠΘ ότι αν αργούν, θα κλειδώνονται μέσα, οπότε σιγά σιγά να..φεύγουν! Αντίστοιχα και στην Πάντειο όπου η Πρυτανεία έκλεισε τη σχολή όχι ενάντια στα ναρκωτικά αλλά για να ματαιωθεί το συντονιστικό μαθητών και φοιτητών που πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα!

Η Φοιτητική Πορεία ΑΠΘ καλεί τους Συλλόγους Φοιτητών να απαντήσουν αγωνιστικά απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας σε σίτιση, στέγαση, συγγράμματα συνολικά στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Σε αυτήν την κατεύθυνση να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, το Άσυλο, για την ανεμπόδιστη πολιτική και πολιτιστική δράση στο πανεπιστήμιο, να μπορούμε ελεύθερα να κινητοποιούμαστε για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! Ελεύθερη πολιτική και πολιτιστική δράση στο χώρο των πανεπιστημίων!

Διαβάστε επίσης