Μ-Λ ΚΚΕ: Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης, 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Κατηγορία: 

1.Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού για την επιβολή ενός καθεστώτος πείνας, ανέχειας και στερήσεων, πολιτικής αυθαιρεσίας και αστυνομικής τρομοκρατίας, όπως έδειξε η υπερψήφιση του χουντονόμου και η άγρια κατασταλτική αστυνομική επίθεση για τη διάλυση της διαδήλωσης της 9ης Ιούλη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος αγωνιστικής απάντησης από την ανάπτυξη μαζικών ενωτικών εργατολαϊκών αγώνων, με μοχλό πάλης τα συνδικάτα, που θα έχουν συνέχεια και κλιμάκωση, διαμορφώνοντας ένα πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης.

Σε αυτή τη γενική κατεύθυνση κινήθηκε και θα συνεχίσει να παλεύει το Μ-Λ ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως οι σοβαρότερες κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα μας, την τελευταία δεκαετία των μνημονίων, ξεπήδησαν μέσα από τους χώρους δουλειάς, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις συνοικίες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας. Αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε μια περίοδο μάλιστα παρατεταμένης κάμψης και υποχώρησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς που κατέβηκαν στο δρόμο του αγώνα, οργανώθηκαν και αναπτύχθηκαν μέσα από τα συνδικάτα τους.

Μια γραμμή που δεν συμβάλλει, δεν στηρίζει και δεν παλεύει για να διασφαλίσει την πιο πλατιά και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον κοινό αγώνα και, ακόμα χειρότερα, υποσκάπτει τη μαζικότητα και διασπά την κοινή πάλη, είτε με το πρόσχημα ότι πρόκειται για τα «ξεπουλημένα συνδικάτα» είτε πολύ περισσότερο με τυχοδιωκτικές ενέργειες όπως αυτές της περασμένης Πέμπτης, που πρόσφεραν το αναγκαίο άλλοθι στην κυβερνητική επίθεση, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις πραγματικές ανάγκες και τους αγωνιστικούς σκοπούς του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια γραμμή επιζήμια και επικίνδυνη.

2. Μπροστά στην κατάσταση βάναυσης καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το χτύπημα της διαδήλωσης και της απεργίας, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να καταγγελθεί άμεσα η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική, το όργιο βίας και καταστολής, τραυματισμών, συλλήψεων και διώξεων σε βάρος διαδηλωτών την περασμένη Πέμπτη, να εκφραστεί το πνεύμα αντίστασης στην αστυνομοκρατία και αυθαιρεσία, στη βαθύτερη επιδίωξη της κυβέρνησης να υποτάξει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου. Στο πλαίσιο αυτό, και στο βαθμό που δεν διαφαίνονται όροι και προϋποθέσεις να οργανωθεί άμεσα μέσα από σωματεία, συλλόγους, ομοσπονδίες μια αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική επίθεση, το Μ-Λ ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Ιούλη, στα Προπύλαια, που καλούν μια σειρά οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και παλεύει ταυτόχρονα, όπου έχει δυνατότητες, να πλαισιωθεί η κινητοποίηση αυτή με τη συμμετοχή συνδικάτων, συλλόγων και ομοσπονδιών.

Μπροστά σε αυτή την αγωνιστική απαίτηση προσπερνάμε τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα καταγγέλλονται ότι συνέβησαν ανάμεσα στις δυνάμεις της Επιτροπής, όπως άσκηση φυσικής βίας, προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί. Προσπερνάμε το άγχος και τους διαγκωνισμούς για το ποιος πρώτος θα πάρει «κινηματική πρωτοβουλία» που υπηρετεί μικροκομματικές και ηγεμονιστικές σκοπιμότητες. Δεν πρόκειται βέβαια να προσπεράσουμε την ίδια τυχόν επίδειξη τυχοδιωκτισμού που θα προσφέρει το πρόσχημα για μια νέα αστυνομική επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές.

Σε κάθε περίπτωση, την αμέσως επόμενη περίοδο, θα συζητηθούν μέσα στα πλαίσια του κινήματος η πλούσια εμπειρία του τελευταίου διαστήματος, ο πολιτικός προσανατολισμός των δυνάμεων, η πολιτική τακτική τους, τα «καπελώματα», οι ηγεμονισμοί και το ιδεολογικοπολιτικό τους υπόβαθρο.

Αυτό που προέχει στις τωρινές συνθήκες είναι η πιο πλατιά συμμετοχή κόσμου στη συγκέντρωση της Πέμπτης, για την αγωνιστική αντιμετώπιση της αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων που καταπατούνται βάναυσα από το αστυνομικό καθεστώς βίας και αυθαιρεσίας που αναβιώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

14 Ιούλη 2020

Διαβάστε επίσης