Μ-Λ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας ενάντια στον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου

ml kke

Σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προκειμένου ο λαός και η νεολαία να μην τιμήσουν μαζικά την εξέγερση του Νοέμβρη, η κυβέρνηση, από κοινού με τις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων της Αθήνας ήδη από τις προηγούμενες μέρες προχώρησαν στο κλείσιμο των πανεπιστημίων με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αιφνιδιαστικό λοκ άουτ της ΑΣΟΕΕ από την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, η πρυτανεία του ΕΜΠ, υλοποιώντας την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως πρόσχημα για τον περιορισμό της μαζικής έλευσης του λαού και της νεολαίας στον τριήμερο εορτασμό αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εσωτερικών χώρων του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, αρνήθηκε να παραχωρήσει – όπως τα προηγούμενα χρόνια – τραπεζοκαθίσματα στους φοιτητικούς συλλόγους και τις πολιτικές οργανώσεις, παρά μόνο ελάχιστα (τα οποία βασικά μοιράστηκαν ήδη από την προηγούμενη βδομάδα με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο στις δυνάμεις της ΚΝΕ και τμημάτων ΕΑΑΚ).

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει τις συντονισμένες προσπάθειες για την καλλιέργεια κλίματος φόβου για να τρομοκρατηθεί ο λαός και η νεολαία για να μην προσέλθουν τόσο στον τριήμερο εορτασμό όσο και στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη στην αμερικανική πρεσβεία.

Καταγγέλλουμε επίσης, τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των ΚΝΕ- ΚΚΕ και δυνάμεων των ΕΑΑΚ, με βάση τις οποίες αποκλείονται οργανώσεις της αριστεράς από το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην ισότιμη παρέμβαση τον τριήμερο εορτασμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου με την μαζική μας παρουσία στον τριήμερο εορτασμό και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στις 15:30 Σταδίου και Κολοκοτρώνη!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Με αγώνες τιμάμε το Πολυτεχνείο!

Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης