Μ-Λ ΚΚΕ: Νέο πρόστιμο από τη «Βουλή των Ελλήνων» με στόχο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τη φίμωση των αριστερών & κομμουνιστικών δυνάμεων

Κατηγορία: 

Ύστερα από το πρόστιμο των 500 ευρώ που επέβαλε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο Μ-Λ ΚΚΕ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, για αφισοκόλληση την προεκλογική περίοδο του Ιούνη 2019, και μάλιστα για αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ), όπως περιέγραφε το περιεχόμενο των αφισών το Α.Τ. Καλαμάτας, τώρα νέο πρόστιμο 500 ευρώ επιβάλλεται στο Μ-Λ ΚΚΕ, όχι από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά κατ’ ευθείαν από τον κεντρικό φορέα του αστικού πολιτικού συστήματος, τη «Βουλή των Ελλήνων».

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβάλλει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, στην οποία προεδρεύει ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, και στην οποία συμμετέχουν άλλα εννέα άτομα, Αεροπαγίτες, Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και η πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Σύμβουλοι Επικρατείας, καθώς και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλέτσης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, όπως καταγράφονται στο έγγραφο το οποίο έφθασε στα γραφεία του Μ-Λ ΚΚΕ, και το οποίο δεν μας επιδόθηκε από «αρμόδιο δικαστικό επιμελητή», όπως κακώς αναφέρει.

Όπως αναγράφεται στο έγγραφο, «όλα τα μέλη συμφωνούμε» στην επιβολή του προστίμου, αποκαλύπτοντας πως ήταν σύμφωνος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της «ριζοσπαστικής αριστεράς» στην Επιτροπή.

Το πρόστιμο επεβλήθη στο Μ-Λ ΚΚΕ ύστερα από την «αυτεπάγγελτη καταγραφή των αφισών» από το Α.Τ. Σερρών και το Α.Τ. Αλεξανδρούπολης, τα οποία διαπίστωσαν, το πρώτο «εκατόν δέκα εννέα (119) παραβάσεις» και το δεύτερο «δέκα τέσσερις (14) συναφείς παραβάσεις», την περίοδο των ευρωεκλογών, το Μάη του 2019. Ίσως για να αποφύγουν τη γελοιοποίηση, όπως συνέβη με τον Δήμαρχο και το Α.Τ. Καλαμάτας, δεν γίνεται καμιά περιγραφή του περιεχομένου και της υπογραφής των αφισών. Η απόφαση μάς κοινοποιήθηκε τώρα, 7 μήνες μετά τις ευρωεκλογές.

Είναι πλέον φανερό με αυτήν και παρόμοιες αποφάσεις, όπως το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό και στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία προστίμων με σκοπό τη φίμωση των κομμάτων του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος με μια σειρά αντιδραστικές διατάξεις. Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας. Η απόφαση αποτελεί δίωξη των κομμουνιστικών ιδεών και προσπάθεια φίμωσής τους, μέσα από την οικονομική εξόντωση των φορέων τους. Με το γελοίο, αντιδραστικό, χιλιοειπωμένο, επιχείρημα ότι η πολιτική αφίσα είναι «Ρύπανση», αποκρύβονται δυο τρανταχτές αλήθειες.

Η πρώτη αλήθεια είναι πως τα αστικά κόμματα δεν έχουν ανάγκη την πολιτική αφίσα, αφού έχουν -στο πλάι τους- αρωγούς και διαφημιστές, όλα τα συστημικά ΜΜΕ, να διαδίδουν, να κάνουν πλύση εγκεφάλου, να χειραγωγούν και να εξαπατούν τους ψηφοφόρους. Αν και αφίσες και αεροπανό των αστικών κομμάτων, ή μεμονωμένων υποψηφίων τους, υπάρχουν σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτά να αποτελούν …ρύπανση και να επιφέρουν κανένα πρόστιμο.

Η δεύτερη αλήθεια είναι πως τα αποκαλούμενα «μικρά» αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα, όπως το Μ-Λ ΚΚΕ που αρνείται την κρατική χρηματοδότηση, κάθε τέσσερα χρόνια καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε μεταμεσονύκτιες, ελάχιστης ακροαματικότητας, εκπομπές των ΜΜΕ, προς δόξα της …ισότητας των ευκαιριών. Γι αυτό και η αφίσα, γι’ αυτά, είναι ένα ελάχιστο μέσο για τη διάδοση των πολιτικών τους θέσεων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό, κάθε αριστερό άνθρωπο να καταδικάσει τη σκοταδιστική απαγόρευση διάδοσης των ιδεών. Να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Το Μ-Λ ΚΚΕ απαιτεί την ακύρωση όλων των προστίμων στις οργανώσεις της αριστεράς και τους εκπροσώπους τους και την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων που απαγορεύουν την ελεύθερη πολιτική έκφραση των ιδεών.

6 Δεκέμβρη 2019

Διαβάστε επίσης