Μ-Λ ΚΚΕ: Το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης έσπασε!

ml kke 1

Το Μ-Λ ΚΚΕ τίμησε αγωνιστικά την 47η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι έδωσαν το “παρών” στο αγωνιστικό του προσκλητήριο, κόντρα τις φασιστικές απαγορεύσεις και το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με άλλοθι την πανδημία.

Η κυβερνητική εκστρατεία κατασυκοφάντησης όσων, σε πείσμα των καιρών, επιμένουν να τιμούν τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου, το όργιο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας να δημιουργήσει μια “υγειονομική” ζώνη στο Πολυτεχνείο και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, δεν πέρασαν. Πλήθος δημοκρατικού κόσμου, αριστερών και κομμουνιστών, λαού και νεολαίας, παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, τις απειλές για επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τις αστυνομικές διαταγές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους, πορεύτηκε συγκροτημένα και με μαχητικό παλμό προς το Πολυτεχνείο. Στην προσπάθειά του να πλησιάσει προς το ιστορικό κτίριο της Πατησίων για να καταθέσει στεφάνι, ήρθε αντιμέτωπο με τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές απαγορεύσεις. Τελικά, χάρη στην ανυποχώρητη και αγωνιστική στάση, αντιπροσωπείες του Μ-Λ ΚΚΕ, της ΕΡΓ.Α.Σ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου καθώς και του Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) έφτασαν μπροστά στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου όπου κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια φωνάζοντας συνθήματα για να τιμήσουν τους νεκρούς ήρωες αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, απηύθυνε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Κατήγγειλε την βάρβαρη κυβερνητική πολιτική, το καθεστώς των χουντικών απαγορεύσεων και την τρομοκρατία. Ταυτόχρονα, κάλεσε το λαό να διαδηλώσει και να συνεχίσει τον αγώνα για τους μεγάλους ανεκπλήρωτους στόχους του Πολυτεχνείου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του, για Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία. Στη συνέχεια, το μπλοκ του Μ-Λ ΚΚΕ πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο (3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνης – Πατησίων – Ηπείρου).

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, επίσης σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας για να τιμηθεί αγωνιστικά το Πολυτεχνείο, εκατοντάδες αγωνιστές – διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όργιο αστυνομικής βίας, καταστολής και συλλήψεων, με χημικά και αύρες. Αυτή την ώρα οι αστυνομικές δυνάμεις, επιβάλλοντας το κυβερνητικό δόγμα του “νόμου και της τάξης”, έχουν περικυκλώσει και αποκλείσει πολλές δεκάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, στήνοντας μια απαράδεκτη βιομηχανία επιβολής ατομικών προστίμων. Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή και την επιβολή των εξοντωτικών προστίμων. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων αγωνιστών σε πολλές πόλεις της χώρας.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλούμε το λαό και τη νεολαία, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του Νοέμβρη του ‘73, να παλέψουν ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Στους αγώνες για

Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία!

Κάτω οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή!

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Έξω από την ΕΕ!

17 Νοέμβρη 2020

Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης