Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι σήμερα στις 4:30 στη συγκέντρωση στου Ζωγράφου

Κατηγορία: 

Σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου συνοδευόμενο από δικαστικούς κλητήρες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έξωσής της και πλειστηριασμού της κατοικίας της για ένα χρέος 15.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό έρχεται να αποκαλύψει ακόμα περισσότερο το σκληρό, ταξικό και ανάλγητο πρόσωπο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Μια πολιτική που βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία παραδίδοντάς την στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και στα κοράκια των funds και ταυτόχρονα χαρίζει σκανδαλωδώς από τα λεφτά του λαού εκατομμύρια σε κάθε είδους “Πάτσηδες” και εισπρακτικές εταιρείες για να επιδίδονται στο πλιάτσικο της λαϊκής περιουσίας.

Η πρωινή εισβολή της αστυνομίας αποτελεί την άλλη όψη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που, ενώ από τη μια ενισχύει την ακρίβεια, εξαπλώνει τη φτώχεια και γενικεύει την εξαθλίωση για το λαό, ενισχύοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο, τα αρπακτικά της αγοράς και τους κακόφημους «επενδυτές», από την άλλη επιβάλλει αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα με την κρατική βία και καταστολή.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Είναι πλέον η νέα βάρβαρη κανονικότητα που κουρελιάζει τα κυβερνητικά αφηγήματα για τη δήθεν κοινωνική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με τα ψίχουλα – κοροϊδία που δίνει. Τα voucher, τα καλάθια του νοικοκυριού και κάθε τέτοιου είδους ψίχουλα αποτελούν το φερετζέ κάτω από τον οποίο προσπαθεί μάταια πια η κυβέρνηση να κρύψει την πολιτική της ακρίβειας, της εξαθλίωσης των πλειστηριασμών και γενικά της καταλήστευσης της λαϊκής περιουσίας.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μόνος δρόμος είναι η ενιαία πανεργατική αντίσταση και πάλη. Από αυτήν την άποψη καλούμε σήμερα στις 4:30 στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στου Ζωγράφου για να παλέψουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη προς την χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο.

Διαβάστε επίσης