Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη!

Κατηγορία: 

ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
4 μήνες μετά τα γεγονότα της Σταυρούπολης, τα φασιστικά τάγματα εφόδου στη Δυτική Θεσσαλονίκη ξυλοκοπούν και τρομοκρατούν ξανά. Το Δεκέμβρη έκαναν επίθεση σε μαθητή-προσφυγόπουλο του Διαπολιτισμικού Λυκείου. Το Γενάρη έκαναν επίθεση σε μαθητές που πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για τον κορονοΪό. Τρομοκρατούν και χτυπούν αριστερές οργανώσεις που τολμούν να μοιράσουν τις ανακοινώσεις τους στον Εύοσμο. 1,5 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τα παρακλάδια της όχι απλά παραμένουν, αλλά έχουν ξεσαλώσει. Αυτές βέβαια οι ναζιστικές συμμορίες συνυπάρχουν, συνεργάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται με τις αντίστοιχες χουλιγκάνων οπαδών, όπως απέδειξε όχι μόνο η ιστορία της Σταυρούπολης, αλλά και η αποτρόπαια δολοφονία του Άλκη, από ναζί και χουλιγκάνο δολοφόνο.
Η κυβέρνηση είναι αυτή που καλύπτει και δίνει αέρα στα πανιά των ναζιστών συμμοριτών. 1,5 χρόνο από την καταδίκη τους, κυβέρνηση και «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη αποφυλακίζουν τους, καταδικασμένους για βαριά εγκλήματα, χρυσαυγίτες, γιατί τους χρειάζονται πάντα απέναντι στο λαό και τους αγώνες του. Η κυβέρνηση, με τη θεωρία των 2 άκρων, τους ξεπλένει. Εξισώνει τους λαΪκούς αγώνες με την ακροδεξιά. Εξισώνει αυτούς που πολέμησαν το φασισμό, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και το κομμουνιστικό κίνημα, με τους ναζί κατακτητές. Στο τέλος όμως, θεωρεί άκρο τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή κι έτσι βγάζει λάδι τους φασίστες. Στέλνει την αστυνομία απέναντι στις λαΪκές και στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, αλλά αφήνει τις φασιστοσυμμορίες να αλωνίζουν.
Η κυβέρνηση και το αστικό κράτος χρειάζονται τις φασιστικές συμμορίες. Γιατί θέλουν να συνεχίσουν την αντιλαΪκή πολιτική τους. Γιατί έχουν εφορμήσει απέναντι στα λαΪκά δικαιώματα. Τσακίζουν το 8ωρο, την παιδεία, την υγεία, δεν παίρνουν κανένα μέτρο, ούτε για τον κορονοΪό, ούτε τώρα για την κακοκαιρία. Τσακίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης, του συνδικαλισμού. Για να περάσει αυτή η πολιτική, χρειάζεται η καταστολή των αγώνων του λαού και της νεολαίας. Χρειάζεται η μαζική τρομοκράτηση του λαού. Για αυτό χρειάζονται τις φασιστικές συμμορίες, οι οποίες χτυπούν και δολοφονούν.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Όπως έκαναν την προηγούμενη περίοδο μια σειρά κλάδων και νίκησαν. Μόνο η μαζική πάλη του λαού απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, για δημοκρατικά δικαιώματα, μπορεί να βάλει φραγμό και στις φασιστικές συμμορίες και να τις απομονώσει.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑϊΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Διαβάστε επίσης