Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Με το τέλος του καλοκαιριού κατέρρευσε η κυβερνητική προπαγάνδα και ο σχεδιασμός για τη διάσωση της «βαριάς βιομηχανίας», του τουρισμού. Η μεγάλη επένδυση της κυβέρνησης, για την οποία τροποποιήθηκαν και σχεδόν εκμηδενίστηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, ο πολυδιαφημισμένος τουρισμός,  στην πιο ασφαλή υποτίθεται χώρα της Ευρώπης, βούλιαξε.\

Μια νέα αδυσώπητη οικονομική κρίση μαίνεται και αποκαλύπτει τα σαθρά θεμέλια της καπιταλιστικής οικονομίας. Τα πόδια της ελληνικής οικονομίας που στηρίζεται στον τουρισμό, όπως επέβαλαν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι πήλινα και τώρα σπάνε αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, για να προστεθούν στην ουρά των ανέργων, με την ανεργία μέσα σε λίγους μήνες να γιγαντώνεται και πάλι.

Η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα σε καναλάρχες, κλινικάρχες και μεγαλοεργολάβους, προωθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και ταυτόχρονα στηρίζει τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών και του εργάσιμου χρόνου, στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία, πετάει ψίχουλα στο λαό, εμπαίζει προκλητικά τους συνταξιούχους.

Ενώ το φάσμα της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας και των νέων λουκέτων απλώνεται πάνω από τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει μαζί με τους ευρωπαίους δυνάστες, πλάι στα παλιά, και νέα αντιλαϊκά μνημόνια.

Νέα μνημόνια, σαν αυτά που έκλεισαν νοσοκομεία, απέλυσαν υγειονομικούς, ξεθεμελίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο στην υγειονομική κρίση. Ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση αραδιάζει ένα σωρό ψέματα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα των ανύπαρκτων προσλήψεων, των ελάχιστων ΜΕΘ, το χτύπημα του δημόσιου και την ενίσχυση του ιδιωτικού συστήματος υγείας για όσους έχουν και μπορούν.

Αντί για νοσοκομεία, για γιατρούς, τεστ και ΜΕΘ, η κυβέρνηση ενισχύει την αντιδραστική θεωρία της ατομικής ευθύνης, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφει τον έναν απέναντι στον άλλο, κατηγορεί τη νεολαία και ενισχύει την αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Αξιοποιεί την πανδημία για να βάλει στο γύψο πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να ενισχύσει το οπλοστάσιο των απαγορεύσεων, όπως με το νέο χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί για την ενίσχυση της τρομοκρατίας και της καταστολής το κλίμα της ψευδεπίγραφης εθνικής ομοψυχίας και συμμόρφωσης που διαμορφώνουν  ο πλήρως ενσωματωμένος στο αστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ.

Το ίδιο αυτό κλίμα της εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης αξιοποιεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει  την πολιτική της απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων, την πολιτική της εξάρτησης και υποτέλειας, την πολιτική των εκχωρήσεων και της συμβιβαστικής διαπραγμάτευσης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση εκχωρεί ό,τι της ζητηθεί και εκλιπαρεί για την ξένη προστασία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κάνοντας λόγο για αμφισβητούμενες περιοχές και ύδατα. Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά δικαιώματα της χώρας μας είναι η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας μια πολιτική φιλίας των λαών και απαραβίαστου των συνόρων, εντάσσοντας αυτό τον αγώνα στο πλαίσιο της γενικότερης πάλης για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας. 

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστα δεμένος με τον αγώνα που πρέπει άμεσα να δοθεί ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της πείνας και της ανεργίας.

Είναι δεμένος με τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με τον αγώνα για την υπεράσπιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Παλεύοντας για αυτούς τους στόχους, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν το Σάββατο, 12 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης -  ΕΕ - ολιγαρχίας.

 

Διαβάστε επίσης