Μ-Λ ΚΚΕ: 8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Π.Φύσσα! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τις αντιδραστικές πολιτικές που τον εκτρέφουν

Κατηγορία: 

Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, μαχαιρωμένος εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή, που ήλθε να προστεθεί σε σωρεία προηγούμενων εγκλημάτων της ναζιστικής συμμορίας, λειτούργησε σαν πυροδότης για το ξεσήκωμα ενός αντιφασιστικού-δημοκρατικού κινήματος.

Μετά από 7 χρόνια διαδηλώσεων και μιας σειράς άλλων αντιφασιστικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες δημοκράτες και νέοι απαιτώντας την τιμωρία της φασιστικής οργάνωσης, η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε,τελικά το 2020, από το δικαστήριο ως εγκληματική οργάνωση και φυλακίστηκαν τα ηγετικά στελέχη τους.

Χωρίς αμφιβολία αυτή η κατάληξη αποτέλεσε,πρώτα και κύρια, αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησαν οι αντιφασιστικοί μαζικοί αγώνες του δημοκρατικού κινήματος που αναπτύχθηκε.

Ωστόσο, η καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής διόλου δεν σημαίνει και εξάλειψη της φασιστικής απειλής. Όχι μόνο γιατί φασιστικά εκτρώματα είτε προερχόμενα από το κορμό της είτε ανεξάρτητα εξακολουθούν να δρουν. Όχι μόνο γιατί δεν θα αργήσουν τα ηγετικά στελέχη να αποφυλακισθούν(ήδη ορισμένα αφέθηκαν κιόλας ελεύθερα) για να ξαναναπτύξουν την φασιστική δραστηριότητα τους (που και από τις φύλακες τους δεν την έχουν πάψει). Αλλά κυρίως γιατί τον φασισμό τον εκτρέφουν και τον ενθαρρύνουν οι αντιδραστικές πολιτικές της ντόπιας ολιγαρχίας και των κυβερνήσεων τους.

Αυτές οι πολιτικές ήταν που για να επιβάλουν τα μνημόνια επώασαν και γιγάντωσαν το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής για να το χρησιμοποιήσουν σαν τρομοκρατικό όπλο ενάντια στις λαϊκές και αριστερές δυνάμεις που αντιστέκονταν.

Αυτές οι πολιτικές συνεχίζονται και αποτελούν λίπασμα για την ανάπτυξη της φασιστικής δράσης: Είναι η κυβερνητική πολιτική που: Θεριεύει την φτώχεια και την ανεργία και τσακίζει τα κοινωνικά δικαιώματα της δημόσιας υγείας, ασφάλισης και παιδείας. Δυναμώνει τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής με αντιδημοκρατικά νομοθετήματα, απαγορεύσεις, τρομοκρατία και έντονη αστυνομική καταστολή. Βαθαίνει τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης με επικίνδυνες συνέπειες για το λαό και τον τόπο μας. Τροφοδοτεί τον εθνικισμό και υψώνει αντιπροσφυγικούς- αντιμεταναστευτικούς φράκτες εντείνοντας την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των φασιστών. Ενισχύει τις θέσεις της ακροδεξιάς.

Όσο θα εφαρμόζονται αυτές οι αντιλαϊκές -αντιδημοκρατικές πολιτικές, όσο αυτές θα γίνονται και πιο σκληρές,τόσο θα συντηρούνται οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες ο φασισμός θα βρίσκει έδαφος για να δράσει.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο το δημοκρατικό κίνημα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για μαζική κινητοποίηση ενάντια στη φασιστική απειλή, ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές που την τρέφουν, πρώτα απ’ όλα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Με αυτό το στόχο και τιμώντας τη μνήμη του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα και των άλλων θυμάτων της εγκληματικής φασιστικής δραστηριότητας το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ώρα 5.30 μμ στο Κερατσίνι (οδός Παύλου Φύσσα – πρ. Π. Τσαλδάρη).

Διαβάστε επίσης