Νέο πρόστιμο επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων για "παράνομη αφισορύπανση"! Χωρίς τέλος ο αντιδημοκρατικός κατήφορος!

Με εντελώς ωμό και κυνικό τρόπο και ενώ είχαν συμπληρωθεί μόλις λίγα 24ωρα από την επιβολή προστίμου της τάξης των 15.900 ευρώ στο ΜέΡΑ 25 για “παράνομη αφισοκόλληση”, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε νέο πρόστιμο ύψους 21.000 ευρώ, αυτή τη φορά στο ΚΚΕ! Πρόκειται για μία απαράδεκτη αντιδημοκρατική μεθόδευση, που στοχοποιεί πρώτα απ'όλα το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, στο δικαίωμα κάθε κόμματος και πολιτικού σχηματισμού να διακινεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις ιδέες και τις απόψεις του. Στην πραγματικότητα τα πρόστιμα αυτά στρέφονται απέναντι στον ίδιο τον λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Σαν να μην έφταναν τα πρόστιμα, ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε σε απαράδεκτες δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και στο twitter για “πολιτική με ψαρόκολες”, για “ανάγκη επιστροφής των κομμάτων στον 21ο αιώνα” και άλλα αντίστοιχα. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας να μιλάει ο γόνος μιας πανίσχυρης δεξιάς πολιτικής οικογένειας για “νεόγερους της πολιτικής”. Αποτελεί πρόκληση για τον λαό μας ο δήμαρχος που μετέτρεψε ολόκληρους δρόμους της Αθήνας σε εργοτάξια γεμάτα σκουπίδια και μπάζα για τρία ολόκληρα χρόνια να κάνει λόγο για “αφισορύπανση” ή για “πολιτική του 21ου αιώνα”, όταν οι απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες και μεγαλοεργολάβους για δημόσια έργα, η δαπάνη εκατομμυρίων από την τσέπη του λαού της Αθήνας για φιέστες και “μεγάλους περιπάτους” έρχονται κατευθείαν από το σκοτεινό παρελθόν της δεξιάς που κυβέρνησε με ρεμούλες και σκάνδαλα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει το νέο πρόστιμο που επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων και καλεί τον λαό και τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Τα αντιδημοκρατικά πρόστιμα αποτελούν κομμάτι της αυταρχικής πολιτικής φίμωσης των μικρότερων κομμάτων, ιδιαίτερα εκείνων που αναφέρονται στην Αριστερά, τα οποία είναι αποκλεισμένα ή στην καλύτερη ελάχιστα προβεβλημένα από τα ΜΜΕ και η αφίσα, η προκήρυξη και η ζωντανή επαφή με τον λαό και τα προβλήματά του αποτελούν τα μόνα μέσα που διαθέτουν. Να μην περάσει η πολιτική του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικής φίμωσης!

Διαβάστε επίσης