Να μην μείνει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός στο απυρόβλητο!

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο

Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη διοργανώνεται στην Αθήνα αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο από φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και συλλογικότητες. Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία -παρ’ ότι δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που κατέληξε στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου- θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία και ακριβώς γι’ αυτό συμμετέχει στο συλλαλητήριο και έχει απευθύνει κάλεσμα για μαζική στήριξή του.
Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο θεωρούμε ιδιαίτερα προβληματικό και το οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την ΕΕ. Νομίζουμε ότι το ερώτημα τίθεται αβίαστα: Γιατί η αμερικάνικη πρεσβεία μένει στο απυρόβλητο; Γιατί, ενώ στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές αναφέρεται «Αναπτύσσουμε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στον αντίποδα των επιδιώξεων ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, κυβέρνησης και κεφαλαίου», η αμερικάνικη πρεσβεία δεν
είναι στο δρομολόγιο της διαδήλωσης;
Δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτικές εκτιμήσεις για την αιτία επιλογής του δρομολογίου της πορείας, ωστόσο θεωρούμε σοβαρό πολιτικό λάθος ένα συλλαλητήριο που θέλει να καταγγείλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το αιματοκύλισμα του συριακού λαού, του κουρδικού λαού και συνολικά των λαών της Μέσης Ανατολής, και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, να αφήνει έξω από το πεδίο καταγγελίας του τους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών: τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αυτούς
που ξεκίνησαν και πρωτοστατούν στο συνεχιζόμενο μακελειό στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο σε αυτήν.
Θεωρούμε σοβαρή πολιτική αντίφαση να καταγγέλλεται (και σωστά) η κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει να διευκολύνει τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, να επιτρέπει τη συνέχιση αλλά και την αναβάθμιση της λειτουργίας των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα, και το συλλαλητήριο να περιορίζεται μέχρι τα γραφεία της ΕΕ, λειτουργώντας ως υποστήριξη της κυβερνητικής προπαγάνδας που ρίχνει μονομερώς τις ευθύνες στην ΕΕ για το δράμα των προσφύγων ενώ κάνει πλάτες στους Αμερικάνους.
Η στιγμή πραγματοποίησης του συλλαλητηρίου συμπίπτει με τα αλλεπάλληλα κύματα βομβαρδισμών στη Συρία από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Γαλλία και Ρωσία, ταυτόχρονα με την αναζωπύρωση εστιών πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μια κατάσταση που έχει πυροδοτήσει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα προσφυγικά-μεταναστευτικά κύματα ενώ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.
Η μεγαλύτερη έκφραση αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής ήταν και παραμένει η ανάπτυξη και ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, η καταγγελία του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποταγής στα συμφέροντα των μακελάρηδων των λαών, η καταγγελία της παρουσίας των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ, 6μμ,
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διαβάστε επίσης