Οι λαϊκοί αγώνες θα κρίνουν το μέλλον! Όλοι-ες στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 9/9, 6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Καμμένη η Ρόδος, καμένος ο Έβρος, καμμένη η Μαγνησία, νεκροί, χιλιάδες οι λαΙκοί άνθρωποι που επλήγησαν από τις φωτιές. Για ακόμα μία φορά, με εκκωφαντικό τρόπο, φάνηκε ότι το “επιτελικό” κράτος είναι -εγκληματικά- απόν, όταν αφορά την προστασία του λαού από τις καταστροφές, με αποτέλεσμα η χώρα να καίγεται το καλοκαίρι, να πνίγεται στις πλημμύρες το φθινόπωρο, να κλείνει από τους χιονιάδες το χειμώνα. Αντίθετα, είναι πάνοπλο και πανέτοιμο να αντιμετωπίσει τον εχθρό-λαό και τις κινητοποιήσεις του, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Με φόντο τη νέα αυτή καταστροφή για το λαό μας θα έρθει ο Μητσοτάκης στη φετινή ΔΕΘ, για να εξαγγείλει τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Την αναγκαία παραμονή στα πλαίσια της “δημοσιονομικής πειθαρχίας” που απαιτεί η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο. Τη “δημοσιονομική πειθαρχία” που ετοιμάζεται να επιβάλλει νέο Μνημόνιο, νέα αντιλαΪκά μέτρα. Να κόψει μισθούς και συντάξεις, να ανεβάσει τη φορολογία για το λαό, να συνεχίσει την πολιτική της ακρίβειας. Να κλιμακώσει την αντιεκπαιδευτική επίθεση, να αναθεωρήσει το άρθρο 16. Να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Να συνεχίσει την αντεργατική πολιτική με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη που φένει νόμιμη 13ωρη εργασία! Να προωθήσει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 74 χρόνια! Να συνεχίσει εκείνη την πολιτική που αφήνει το λαό στην τύχη του, χωρίς αντιπυρική προστασία, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα, με υποστελεχωμένη την πυροσβεστική και κατηργημένη τη δασοφυλακή. Η επέκταση των…pass, δεν μπορεί να φτιασιδώσει πλέον αυτήν την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή, η υποτελής κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει περισσότερο το λαό και τη χώρα στο αμερικανονατοΪκό άρμα. Ετοιμάζεται να στείλει κι άλλο οπλισμό στο καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία, κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, οι Αμερικάνοι προωθούν τη δημιουργία νέων βάσεων στη χώρα μας, η οποία έχει γίνει, καιρό τώρα, μια απέραντη, αβύθιστη, στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Η τρομοκρατία, η καταστολή, το ξύλο στο φοιτητικό κίνημα, η ερχόμενη ποινικοποίηση της περιφρύρησης των απεργιών, δεν πρόκειται να σταματήσουν την οργή του λαού για την καταστροφή της ζωής του. Ούτε η σύμπλευση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και του ξεπουλημένου συνδικαλισμού με την κυβέρνηση, μπορεί να αποτρέψει το ξέσπασμα των αγώνων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό, να βγει μπροστά σε νέους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Με ισχυρά Σωματεία, απεργίες, διαδηλώσεις, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική. Όπως έκαναν τόσοι κλάδοι, το εκπαιδευτικό και το φοιτητικό κίνημα, οι εργάτες σε μια σειρά κλάδους, οι καλλιτέχνες, οι αγρότες. Κόντρα στην πολιτική των υποταγμένων ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στη λογική του ΠΑΜΕ για μονοήμερες απεργίες, χωρίς συνέχεια και προοπτική, και με διασπαστικά συλλαλητήρια σε άλλη πλατεία, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν μαζικά στους δρόμους το Σάββατο 9/9 στους δρόμους. Πρέπει άμεσα να παλέψουν για να οργανωθεί ο αγώνας, με γενικές απεργίες, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη.

-Κάτω το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη

-Κάτω η πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας, της εξάρτησης και της τρομοκρατίας

Διαβάστε επίσης