Οι ΜΚΟ... με τα τρία σπίρτα

Δηλαδή πόσο... Τζήμερος μπορεί να είσαι ώστε να σκεφτείς και μόνο, τέτοια βαναυσότητα.  Μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), μοίρασε Χριστουγεννιάτικα δένδρα στους... άστεγους!!!

Στολισμένα μάλιστα. Του άστεγου, το μόνο που του έλειπε ήταν ένα δεντράκι πλαστικό. Ο ανεγκέφαλος, υπερόπτης, που συνέλαβε τη ρηξικέλευθη ιδέα, σίγουρα δεν έχει συναντήσει άστεγο σ' ολόκληρη την άδεια του ζωή. Ο εξευτελισμός και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Ηλίθιοι, στέγη δεν έχουν οι άνθρωποι. Αξιοπρέπεια, έχουν.

Τόσο... Τζήμερος, και συγκεκριμένο Ίδρυμα, ευαγές και θαυμαστό, γνωστού εφοπλιστικού κεφαλαίου, το οποίο προχώρησε σε Πρόγραμμα που αφορά μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία που βρίσκονται σε «κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς» περιοχές. Με δυο κουβέντες και χωρίς γελοίους, λεκτικούς ευφημισμούς, σε περιοχές φτωχών, μοιράζουν δωρεάν γεύματα. Μα δε σταμάτησαν στα δωρεάν γεύματα. Το ευαγές, από την ιντερνετική του σελίδα, μας πληροφορεί: « Με τη σχεδίαση ειδικά διαμορφωμένου υλικού και τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα ενισχύει την υγιεινή διατροφή και την ευρύτερη προαγωγή της υγείας, τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη του θα επηρεάσουν θετικά όχι μόνο τους σύγχρονους πολίτες και κατοίκους της χώρας, αλλά και τις επόμενες γενιές της». Οι άνθρωποι, ή μάλλον οι απάνθρωποι, θα μοιράσουν φυλλάδια για υγιεινή διατροφή, σε πεινασμένους... Και τι περιμένουν δηλαδή, μετά τη διαφωτιστική τους εκστρατεία. Αντί για τα ληγμένα φαγητά στους κάδους έξω από τα σούπερ μάρκετ, να επιλέγουν οι φτωχοί, μαραμένα μαρουλόφυλλα για να αποφύγουν τα λίπη που συμβάλλουν στην παχυσαρκία;

Ας τους έδιναν τουλάχιστον τρία σπίρτα. Θα είχαν ίσως την ευκαιρία σαν το «Κοριτσάκι με τα Σπίρτα», του Άντερσεν, (γραμμένο το 1845!!!), να ανάψουν ένα σπίρτο τη φορά και να οραματιστούν με τη σειρά, 1.μια μεγάλη σιδερένια θερμάστρα, 2.μια ψητή χήνα, (έστω σε έκδοση με 2% λιπαρά), γεμισμένη με μήλα και ξερά δαμάσκηνα, 3.μικροσκοπικές κούκλες. Ή να κάνουν κάτι καλύτερο. Να βάλουν φωτιά στο δέντρο και τα φυλλάδια, έξω από τα γραφεία των ψυχικάρηδων.

Ξεχείλισαν  οι τηλεοράσεις από την... αγάπη των Χριστουγέννων. Τηλεμαραθώνιοι της «αγάπης», διαφημίσεις «φιλευσπλαχνίας», για τους αναξιοπαθούντες, από τις συνωστιζόμενες μπροστά στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που, χωρίς, τάχα, να είναι κυβερνητικές βυζαίνουν τα κρατικά χρήματα. Εκεί να δεις συνωστισμός. Ποια παραλία της Σμύρνης στη Μικρασιατική Καταστροφή και ποιος συνωστισμός. Οι φαρισαίοι και οι Μαρίες Αντουανέτες, ξένοιαστα πάντα, απαντούν: «δεν έχουν ψωμί να φάνε; ας φάνε παντεσπάνι».

Και τι κατάφεραν οι αγαθοεργίες, (έστω και οι ειλικρινείς), χρόνια, για να μην πούμε αιώνες τώρα; Οι μακρές ουρές των πεινασμένων της γης μεγαλώνουν, αντί να μικραίνουν. Κάθε καλοπροαίρετος, πρέπει να αναγνωρίσει πως οι αγαθοεργίες, δεν καταφέρνουν τίποτα περισσότερο, από την ανακούφιση της μιας ώρας, της μιας μέρας, των ελάχιστων ανθρώπων, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των πεινασμένων του πλανήτη, που έχει τη δυνατότητα να θρέψει όλα του τα παιδιά. Ήταν και είναι ο φερετζές του αστικού συστήματος.

«Ένα μέρος της αστικής τάξης θέλει να θεραπεύσει τις κοινωνικές πληγές, για να σταθεροποιήσει την υπόσταση της αστικής κοινωνίας.
Εδώ ανήκουν: οικονομιστές, φιλάνθρωποι, ανθρωπιστές, ανορθωτές της θέσης των εργαζόμενων τάξεων, οργανωτές αγαθοεργιών, προστάτες των ζώων, ιδρυτές συλλόγων υπέρ της μετριοπάθειας, οι ψευτομεταρρυθμιστές.» Αναφέρεται στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο, από το 1848 ήδη. Πόσο αντικατοπτρίζουν τις σημερινές συνθήκες αυτές οι... μακρινές διαπιστώσεις!

«Κοινή μας επιδίωξη, η παγκόσμια ειρήνη» είπε ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Μέρκελ. Μια ο Τσίπρας, μια η Μέρκελ για την παγκόσμια ειρήνη. Και ειδικά η Μέρκελ αποτελεί τον... ακρογωνιαίο λίθο στην πάλη για την ειρήνη. Αυτή και ο Τραμπ. Ωστόσο, μπερδευτήκαμε λίγο. Σε συνάντηση πολιτικών βρισκόμασταν, ή σε καλλιστεία για τη μις Κόσμος της προηγούμενης δεκαετίας, όπου όλες οι υποψήφιες πλαστικές κούκλες, εύχονταν πανομοιότυπα «Ειρήνη σε όλο τον κόσμο».
Άντε και καλή αγωνιστική χρονιά

Διαβάστε επίσης