Οι ναζιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν

Κατηγορία: 

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων καταγγέλλει ως απαράδεκτο τον προκλητικό ναζιστικό χαιρετισμό του συνηγόρου του φασίστα εγκληματία Λαγού, Κ. Πλεύρης, κατά την διάρκεια της δικάσιμου στις 7ης Οκτώβρη 2022 στην δίκη της Χρυσής Αυγής, γεγονός άλλωστε που δεν συμβαίνει πρώτη φορά τώρα. Η «ανεξάρτητη» εισαγγελική έδρα και οι «ανεξάρτητη» σύνθεση των δικαστών, «ανεξάρτητα» του ότι οι ναζιστικές προκλήσεις συνιστούν ακόμα και ποινικά κολάσιμες πράξεις, έκαναν ότι δεν τις είδαν, «ανεξάρτητα» που συνέβη ακριβώς μπροστά τους.
Οφείλουμε να μην ξεχνάμε, ότι το αστικό κράτος και οι κατά καιρούς διαχειριστές του μαζί με την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη του, επέδειξαν σημαντική ανοχή στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. τα προηγούμενα χρόνια. Η προκλητική πρόταση αθώωσης της εισαγγελίας πρωτοδίκως, οι χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν πρωτόδικα, αλλά και το καθεστώς ελευθερίας που απολαμβάνουν οι καταδικασμένοι νεοναζί μέσα στη φυλακή ώστε να ασκούν ανεμπόδιστα την “πολιτική” δράση τους, όπως ο Κασιδιάρης, τα ήδη αποφυλακισμένα στελέχη της Χ.Α., αλλά και η δράση “νέων” φασιστικών συμμοριών τροφοδοτούν την προκλητική στάση τους και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παράλληλα, η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχιας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζεται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, μαζί με την ευρύτερη πολιτική της καταστολής και του χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων, φουσκώνει ξανά τα πανιά των φασιστών.
Ο ακροδεξιός άνεμος που φυσάει στην Ευρώπη με τις προσπάθειες της Ε.Ε. εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού και με τις εξελίξεις μετά τις εκλογές στη γειτονική Ιταλία, στην Σουηδία, στην Γαλλία και σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν πως μέσα στην οικονομική και πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει, το όπλο του φασισμού και οι ρατσιστικές θεωρίες και πρακτικές αποτελούν εφεδρεία, την οποία οι κύκλοι εξουσίας δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν.
Το μαζικό λαϊκό κίνημα, ο προοδευτικός και δημοκρατικός πρέπει με τους αγώνες του να μην αφήσει τους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος, τους συνεργάτες των ξένων κατακτητών, τους φασίστες δολοφόνους των κομμουνιστών, τους βασανιστές, τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς να σηκώσουν κεφάλι. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έστρωσαν και στρώνουν καθημερινά τον δρόμο στο δολοφονικό χέρι του φασισμού, οι λαϊκοί αγώνες θα του το κόψουν!
Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν!
Με μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνα να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και να επιβάλλουμε την αμετάκλητη καταδίκη των ναζιστών.

Διαβάστε επίσης