Οι πρώτες προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Κατηγορία: 
Μ-Λ ΚΚΕ

Η μέρα κατά την οποία ένα μαγικό χαρτί θα καθορίζει τη ζωή μας για τέσσερα χρόνια πλησιάζει. Οι σειρήνες του συστήματος άρχισαν να αλαλάζουν, οι διαφημίσεις -πληρωμένες από την τσέπη μας- δίνουν και παίρνουν και διόλου δεν παίρνουμε υπόψη τη ρήση πως «δεν υπάρχει πολιτική δημοκρατία, αν δεν υπάρχει οικονομική ισότητα». Ο λαός θα οδηγηθεί δεμένος πισθάγκωνα στο παραβάν, ζαλισμένος από τα ψευτοδιλήμματα και αποκλεισμένος από την κενότητα που επικρατεί.

Ωστόσο υπάρχει λόγος να ψηφίσει κάποιος Μ-Λ ΚΚΕ, λόγος στέρεος σαν τον Όλυμπο.

-Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται μισόν αιώνα με αταλάντευτη συνέπεια για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Παρά το μικρό του μέγεθος έχει βαθιές ρίζες στο κομμουνιστικό κίνημα, από το παλιό ΚΚΕ, το ΕΑΜ, το ΔΣΕ, τις φυλακές και τις εξορίες, την Αναγέννηση και την ΟΜΛΕ, έως τη νέα στρατιά των αγωνιστών που «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό». Έρχεται από μακρυά και θα πάει πολύ μακρυά!
-Γιατί τολμήσαμε να αποκαλύψουμε την αναθεωρητική στροφή στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ, που ξεκινάει από το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ φτάνει στην περεστρόικα και τον Πούτιν καθώς και την ανάλογη παλινόρθωση στην Κίνα, μην υπολογίζοντας κόπους και θυσίες. Για εμάς η καπιταλιστική παλινόρθωση σε ΕΣΣΔ-Κίνα εξηγεί στο μεγαλύτερο βαθμό τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση. Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους, αναθεωρητές και «τσιμπολόγους» των αστικών εγχειριδίων, θεωρούμε πως ο αντιρεβιζιονισμός είναι συστατικό θεμέλιο των σύγχρονων κομμουνιστών.
-Το Μ-Λ ΚΚΕ υποστηρίζει τις παραδόσεις της κομμουνιστικής αριστεράς και τα διδάγματα των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Στάλιν και Μάο Τσε Τουνγκ. Η πραγματική αριστερά και πολύ περισσότερο ο βαθύς πυρήνας της, το κομμουνιστικό κίνημα, δεν μπορεί να χτιστεί στο κενό και σε νεοπαγείς δοξασίες. Αξιοποιεί δημιουργικά -κι όχι δογματικά- όλες τις παραδόσεις του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος από την πρώτη και τρίτη Διεθνή, την Οκτωβριανή και Κινεζική Επανάσταση, την Πολιτιστική Επανάσταση. Οι ζωντανές παραδόσεις και η ιστορική πείρα αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο.
-Είναι κόμμα πατριωτικό και συνάμα διεθνιστικό. Γιατί όταν όλοι ξέχασαν τον ιμπεριαλισμό και την εξάρτηση της χώρας μας -άλλοι συνειδητά, άλλοι από ανοησία- το Μ-Λ ΚΚΕ, σε πείσμα των καιρών, δεν παρέλειπε να υπογραμμίζει τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και να καταπολεμά τις μεταμφιέσεις της Μεγάλης Ιδέας που μπήκε στο DNA όλων των κομμάτων φτάνοντας στο ΚΚΕ και τη «Νέα Αριστερά».
-Γιατί όταν ο ρεβιζιονισμός που κυριαρχεί στην αριστερά αρνείται την ανατροπή του συστήματος με επανάσταση και το λαό στη διακυβέρνηση, το Μ-Λ ΚΚΕ, αξιοποιώντας τα ιστορικά διδάγματα και κυρίως τη φύση του καπιταλισμού, προπαγανδίζει την ανατροπή του αστικού κόσμου με την επαναστατική πάλη.
-Γιατί υποστηρίζουμε πολιτικά και επιστημονικά το «Κ». Δηλαδή το αυθεντικό, επαναστατικό, κομμουνιστικό κόμμα ενάντια σε κάθε ρεβιζιονιστική παραχάραξή του. Ο σημερινός κόσμος και τα δημοκρατικά δικαιώματα (καθολική ψήφος, οκτάωρο, σύνταξη, θέση της γυναίκας, δωρεάν, δημόσια υγεία, παιδεία κλπ) είναι αποτέλεσμα του οράματος και των αγώνων των κομμουνιστών όπου γης για έναν καλύτερο κόσμο. Η αφαίρεση του κομμουνιστικού οράματος, οι ειρηνικοί δρόμοι, η συνύπαρξη με τον ιμπεριαλισμό είναι προδοσία. Και αποδείχτηκε περίτρανα στη ζωή, πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο.
-Γιατί όταν σχεδόν όλοι λουφάξαν την περίοδο της πανδημίας, το Μ-Λ ΚΚΕ, κόντρα στο ρεύμα, βγήκε μπροστά υπερασπίζοντας την υγεία του λαού και το δικαίωμα στη διαδήλωση (θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ παρουσιάστηκε στο Σύνταγμα κάνοντας επίδειξη συμμόρφωσης με γυμναστική παράταξη και μάσκες).
-Το Μ-Λ ΚΚΕ θεωρεί πως μόνο ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας (πχ Γαλλία) και η άρνηση των κοινοβουλευτικών αυταπατών είναι ο δρόμος του λαού. Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και συμβιβασμένους επιμένουμε σε αυτό το μεγάλο δίδαγμα και προσπαθούμε να το υπηρετήσουμε με συνέπεια.
-Το Μ-Λ ΚΚΕ υποστηρίζει την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία-συνδικάτα. Όταν ορισμένοι πρόβαλλαν «την οργάνωση των φίλων μας», με κόστος και ένταση στηρίξαμε τα σωματεία, προσθέτοντας ότι σε αυτά πρέπει να γίνει αλλαγή συσχετισμών σε όφελος της ταξικής πτέρυγας.
-Γιατί αρνείται κάθε κρατική επιχορήγηση, όχι για λόγους ηθικής αλλά γιατί τα κρατικά δοσίματα γεννούν εξάρτηση και υποταγή. Όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, με πρώτο το ΚΚΕ, βάζουν το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου λαού με διάφορες προφάσεις. Για εμάς ισχύει η βασική αρχή σε βαθμό αξιώματος, «Να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».
-Το Μ-Λ ΚΚΕ αγωνίζεται για την ενότητα του κομμουνιστικού κινήματος και της αριστεράς. Ως πρώτο βήμα θεωρούμε ότι χρειάζεται η ενότητα των μαρξιστών-λενινιστών, κόντρα στην πολιτική τυφλόμυγα που συναντούμε ιδιαιτέρα στους σπουδαστικούς χώρους.
-Το σώμα του Μ-Λ ΚΚΕ αποτελείται από εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, ανθρώπους της δουλειάς και της πάλης. Στο κόμμα μας, στα έντυπά του και στις εκπροσωπήσεις της ΕΡΓΑΣ βρίσκονται άνθρωποι των αγώνων, ακέραιοι και ατσαλάκωτοι. Είναι και αυτό δείγμα ζωντάνιας και πολιτικής υγείας.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που πρέπει κανείς να στηρίξει το Μ-Λ ΚΚΕ. Γνωρίσαμε κόμματα-ρεζέρβες του συστήματος, της μιας ζαριάς, φωτοβολίδες, κόμματα του star system.

Οι πρώτες προεκλογικές συγκεντρώσεις

ΑΘΗΝΑ
(Κεντρική συγκέντρωση)

Δευτέρα 15/5, 7:00 μ.μ.

Πλατεία Μοναστηράκι

ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Κυριακή 7/5, 11:00 π.μ.

Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου (Ελευθερίου Βενιζέλου 1)

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Σάββατο 13/5, 7:00 μ.μ.

Δημαρχείο Δραπετσώνας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή 12/5, 7:00 μ.μ.

"ΠΥΞΙΔΑ"

(Μητσαίων 7)

ΒΕΡΟΙΑ

Σάββατο 13/5, 7:00 μ.μ.

στο ΚΑΦΕ "Εκτός χάρτη"

(ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ)

ΒΟΛΟΣ

Τετάρτη 10/5, 6:30 μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Βόλου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρασκευή 12/5, 8:30 μ.μ.

Συνεδριακό Κέντρο

Περιφέρειας Ηπείρου

Στοά "ΣΑΡΚΑ"

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Σάββατο 13/5, 8:30 μ.μ.

Αίθουσα "Πάνθεον"

ΑΡΤΑ

Πέμπτη 11/5, 9:00 μ.μ.

Ξενοδοχείο "ΚΡΟΝΟΣ"

ΦΙΛΙΑΤΕΣ

Δευτέρα 8/5, 8:00 μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων

του Δημαρχείου

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Παρασκευή 5/5, 8:30 μ.μ.

Αίθουσα Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π.)

ΚΕΡΚΥΡΑ

- Νυμφές: Σάββατο 13/5, 7:30 μ.μ.

- Βαλανειό: Κυριακή 14/5, 7:30 μ.μ.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 16/5, 7:00 μ.μ.

Πλατεία Δημοκρατίας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τρίτη 9/5, 6:00 μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

ΣΗΤΕΙΑ

Τετάρτη 10/5, 6:30 μ.μ.

Αίθουσα Πολύκεντρου

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη 11/5, 7:00 μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

ΙΚΑΡΙΑ Αγ. Κήρυκος

Παρασκευή 19/5, 7:30 μ.μ.

Καφενείο Καντούνη

ΣΗΤΕΙΑ

Τετάρτη 10/5, 6:30 μ.μ.

Αίθουσα Πολύκεντρου

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πέμπτη 11/5, 7:00 μ.μ.

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

ΙΚΑΡΙΑ Αγ. Κήρυκος

Παρασκευή 19/5, 7:30 μ.μ.

Καφενείο Καντούνη

Διαβάστε επίσης