Οργανωμένη αντίσταση στην οργανωμένη επίθεσή τους!

Κατηγορία: 

► Κατά το προηγούμενο έτος, με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά», έβαλαν οριστικό λουκέτο στο 30% των υφιστάμενων -μέχρι τη στιγμή εκείνη- τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ δρομολογούν επιπλέον καταργήσεις ή συγχωνεύσεις των «λιγότερο δημοφιλών» και χαμηλόβαθμων σχολών. Αυτή είναι η «εξυγίανση» των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων!

► Με τη διαμόρφωση ενός κανονικού εξεταστικού λαβύρινθου και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, και με θέματα πανελλαδικών εξετάσεων ειδικά επιλεγμένα για την ασάφειά τους, μεθόδευσαν τον χαμηλότερο αριθμό εισακτέων τής τελευταίας 10ετίας. Ιδού το μεγαλείο της παιδαγωγικής (και συνολικής) τους πολιτικής!

► Με την αρχή της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, δίνουν το σύνθημα για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του διοικητικού προσωπικού των σχολών, και παρά το γεγονός ότι πολλά ΑΕΙ-ΤΕΙ καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με «συγχωνευμένα» τμήματα και πολλαπλάσιο αριθμό φοιτητών ή σπουδαστών. Ας μην αναφερθούμε στη μοίρα των συμβασιούχων καθηγητών (οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους εργαζόμενους αυτούς να αγγίζουν τα προηγούμενα χρόνια το 70% του εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ). Έτσι αντιλαμβάνονται την εξοικονόμηση πόρων (και) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

► Ενώ πριμοδοτούν φανερά την ιδιωτική μεταλυκειακή παρ-εκπαίδευση, και τα κέντρα εμπορίας πτυχίων, υποχρηματοδοτούν σταθερά τα δημόσια πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Αυτή τη στιγμή, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, το ΤΕΙ Κρήτης αναστέλλει τη λειτουργία του επικαλούμενο την οικονομική αδυναμία του (με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος να παραδέχεται ότι «σε λίγο δεν θα έχουμε καν χαρτί»)· το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Πρύτανής του, έχει υποστεί μείωση της χρηματοδότησής του ανώτερη του 50% τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η «στροφή» στην Παιδεία, που επιμελώς σχεδίαζαν!

Στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Παιδεία του τόπου γενικότερα, η κοινωνία ολόκληρη, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απάντηση από την οργανωμένη αντίσταση.
Αν η κυρίαρχη κοινωνική τάξη της Ελλάδας (η οποία εκπροσωπείται από τις διάφορες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις) αφενός εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές που δέχεται από τους ευρωπαίους και υπερατλαντικούς «εταίρους» της, αφετέρου προσβλέπει, μέσα από την υποτελή αυτή πολιτική της, στη διαιώνιση της ύπαρξής της, στη διαιώνιση της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. Η ιδιότυπη αυτή, όσο και αγαστή, «συνεργασία» σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, των συνταξιούχων, της νέας γενιάς, θα γνωρίσει ισχυρούς κλυδωνισμούς μόνο όταν ορθωθεί απέναντί της μαζικό και οργανωμένο κίνημα αντίστασης και ανάσχεσης των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η Πορεία καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές, τη νεολαία του τόπου γενικότερα, να αναλάβουν τον ιστορικό τους ρόλο! Με υπομονετική δουλειά, ενωτική διάθεση, αγωνιστικό πνεύμα, να γίνουν τα πρώτα βήματα για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, που σήμερα εξαπολύεται από κυβέρνηση και τρόικα!