Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Δεξιά! Στηρίξτε Μ-Λ ΚΚΕ για μια Αριστερά της αντίστασης & του αγώνα

Κατηγορία: 

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ήταν η αναπόφευκτη κατάληξη του θλιβερού εγχειρήματος της κυβέρνησης της δήθεν Αριστεράς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς οι προκάτοχοί της, πλήρωσε την αντιλαϊκή πολιτικής της. Κανένα κάλπικο αφήγημα, καμιά προεκλογική παροχή δεν μπορούσε να σβήσει τέσσερα χρόνια συνέχισης και κλιμάκωσης της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Τώρα, σε συνθήκες έντονου διπολισμού, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την απειλή του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει και να εγκλωβίσει δημοκρατικό και αριστερό κόσμο σε ψεύτικα διλήμματα.

Πίσω από μια αντιδεξιά ρητορική προσπαθεί να κρύψει την πραγματική ευθύνη της για την επανάκαμψη της ΝΔ. Γιατί είναι η πολιτική της που δικαίωσε τη Δεξιά και φούσκωσε τα πανιά της. Είναι το τρίτο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα, και η ολοκληρωτική υιοθέτηση του δόγματος της ξενοδουλείας «ανήκομεν εις την Δύσιν» που εξάγνισε την πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής στους ευρωπαίους και αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Και ενίσχυσε το μήνυμα της ΝΔ πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, παρά μόνο αυτή, μέσα σε μνημόνια, ελέγχους και επιτροπείες.

Είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ως λαθρεπιβάτης της Αριστεράς κατάφερε να αμαυρώσει το κύρος της, να δυσφημίσει την ιστορία, τις αξίες και τα οράματά της. Να δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης του συντηρητικού, δεξιού ρεύματος. Τώρα, το έδαφος για σκλήρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, για νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι στρωμένο.

Η ΝΔ, χωρίς προσχήματα, προβάλλει το αντιδραστικό της πρόγραμμα εδραίωσης και κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης και της αντικοινωνικής πολιτικής της. Ο αρχηγός της μάλιστα, με θράσος, εμφανίζει σαν «νέο κόσμο» την επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Ο «νέος κόσμος» του Μητσοτάκη θεωρεί αναχρονισμούς τα δώρα των εργαζομένων, τις σταθερές συνθήκες εργασίας και τα ανθρώπινα ωράρια, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την Πρόνοια, τις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Στο «νέο κόσμο» του δεν χωρούν εργαζόμενοι με δικαιώματα. Μόνο εργοδότες ασύδοτοι. Μόνο στους εργοδότες υπόσχεται δώρα και παροχές, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις. Αυτή είναι η «σταθερότητα και ανάπτυξη» την οποία επαγγέλλεται. Είναι η διαχρονική πολιτική της παράταξης της Δεξιάς που έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Κανένας εξωραϊσμός της ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τα αντιλαϊκά σχέδιά της, τη μαύρη ψυχή της, που εμφανίζεται αμείλικτη σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ζωής του λαού και του τόπου.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Είτε η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, βέβαιο είναι πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μνημονιακές συμφωνίες. Γιατί και οι δύο τις έχουν ψηφίσει και οι δυο έχουν δεσμευτεί. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

Η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να αποκρουστεί μόνο από μια πραγματικά αριστερή πολιτική. Το ΚΚΕ, και στην πρόσφατη διαδρομή του, απέδειξε ξανά πως δεν μπορεί να χαράξει μια πολιτική που να δώσει διέξοδο και να εμπνεύσει το λαό, όταν θεώρησε κάλπικο δίλημμα την αντιμνημονιακή πάλη, όταν απορρίπτει τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την εθνική ανεξαρτησία, όταν συστηματικά διασπά την οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Μπροστά στην κάλπη, προσπερνώντας διλήμματα και εκβιασμούς, πρέπει να απορρίψουμε με την ψήφο και τη στάση μας και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούν αυτή την πολιτική. Να καταδικάσουμε αποφασιστικά τα μαύρα κόμματα του φασισμού, της ακροδεξιάς και του εθνικισμού.

Μόνο ο δρόμος του λαϊκού αγώνα μπορεί να ανατρέψει τη μνημονιακή βαρβαρότητα, να σπάσει τα δεσμά της υποδούλωσης της χώρας μας στις ΗΠΑ και την ΕΕ, να ξαναζεστάνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα ειρηνική, δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Καταδικάστε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της υποτέλειας και της τρομοκρατίας

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα,
Ψηφίστε

Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης