Ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ΔΑΠ έχει... αμνησία!

Κατηγορία: 

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας υποδέχεται τη νέα κυβέρνηση με μία φλογερή καταγγελία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εξέδωσε πρόσφατα! Όχι, ...δεν πρόκειται για αστείο! Η ΔΑΠ Παντείου καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αντιδημοκρατική-αντιλαϊκή της πρωτοβουλία, η οποία συνοψίζεται στην βίαιη αρπαγή και αποστέρηση ενός τεράστιου χρηματικού ποσού από τα ταμεία των δήμων, των πανεπιστημίων και άλλων δημοσίων φορέων. Μέσα σε αυτά και το Πάντειο!

Η καταγγελία της θα έπρεπε να επιδοκιμαστεί, αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ήταν η φοιτητική παράταξη η οποία με όλες της τις δυνάμεις προάσπισε την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Αν δεν ήταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της δεν διαγραφόταν σχεδόν το σύνολο των αποθεματικών των ταμείων του Παντείου, με το περίφημο PSI.

Αν δεν ήταν η παράταξη που έδινε άλλοθι στις κυβερνητικές «εξυγιαντικές» πολιτικές, ακόμη και την ώρα που οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονταν κατά 60-70% στο σύνολο των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων κ.ο.κ..

Η όψιμη κατά μια τουλάχιστον 3ετία καταγγελία της αρπαγής των αποθεματικών δεν αποτελεί παρά μια επικοινωνιακή κωλοτούμπα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να ποδηγετήσει όσους φοιτητές εναντιωθούν στην πολιτική της νέας κυβέρνησης, αντιπολιτευόμενη με χρονοκαθυστέρηση μια πολιτική που η ίδια προάσπισε τόσα χρόνια, αναζητώντας ρόλο στις νέες συνθήκες.

Καμία κωλοτούμπα δεν θα μπορούσε να συγκριθεί, βέβαια, με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και πολύ πρόσφατα, όταν δηλαδή όρκιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλου, επισήμαινε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως δεν θα στιγματιστεί η θητεία του από αντιδημοκρατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όπως η προηγούμενη. Και ήρθε η πραγματικότητα να τη διαψεύσει πανηγυρικά. Η κυβέρνηση «κοινωνική σωτηρίας» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέταξε κατά τη διάρκεια της 3μηνης διακυβέρνησης της ήδη 2 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αποφύγει την ενημέρωση, όσο και τις αντιδράσεις της κοινωνίας, αλλά και να προσπεράσει τις όποιες κωλυσιεργίες μια τυπικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας!

Ενδιάμεσο σταθμό και κορύφωση αντιδημοκρατικότητας ταυτόχρονα, αποτέλεσε η εντυπωσιακή εισβολή των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, που ακόμη και μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ζήλευε...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάνει ένα προς ένα τα δημοκρατικά προσχήματα που την διαφοροποιούσαν υποτίθεται από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κάθε μέρα που περνάει τα «ανατρεπτικά» σχέδια και οι βαρύγδουπες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν περίπατο, ενώ η τήρηση των όποιων προεκλογικών δεσμεύσεών της αποτελούν πλέον πολυτέλεια μπροστά στις ορέξεις των δανειστών και του συμβιβασμού της κυβέρνησης σε αυτές!

Ο φοιτητικός κόσμος του Παντείου οφείλει να αποδοκιμάσει τόσο την κοροϊδία της ΔΑΠ, όσο και τις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η λύση στα προβλήματα μας δεν βρίσκεται στον παλιό αλλά ούτε και στο νέο κυβερνητικό φοιτητικό συνδικαλισμό που διαμορφώνεται. Περίσσευμα υποκρισίας και προεκλογικό κόλπο αποτελούν οι καταγγελίες της ΑΡΕΝ για το κυβερνητικό έργο!

Το φοιτητικό κίνημα θα καταφέρνει νίκες στον βαθμό που θα μαζικοποιείται, πολιτικοποιείται και οργανώνεται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και σε όσους την εκφράζουν μέσα στα πανεπιστήμια.

Η Πορεία καλεί τον φοιτητικό σύλλογο να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της απόκρουσης των νέων αντικοινωνικών-αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των πανεπιστημίων!
Κάτω η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
Δημόσια Δωρεάν Παιδεία!