Ο ΣΕΚΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία!

Καταγγέλλουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο,

αγώνας για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!

Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, ξύπνησαν μνήμες από τις πιο μελανές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και το αιματοκύλισμα δύο λαών που υπήρξαν, και θα μπορούσαν να είναι και σήμερα, πραγματικά αδέλφια, φασιστικοί θύλακες που απέκτησαν δύναμη υπό την προστασία και τις ευλογίες του ΝΑΤΟ, η απειλή εμπλοκής περισσοτέρων χωρών και επέκτασης της φωτιάς του πολέμου, η αναφορά σε «ετοιμότητα του πυρηνικού οπλοστασίου», το δράμα ενός ακόμη ξεριζωμού και νέου κύματος προσφύγων, όλα αυτά μέσα σε λίγες ημέρες πολέμου.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία είναι αποκαλυπτικές της νέας φάσης στην οποία έχουν περάσει οι άσβεστες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του πλανήτη, με Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ και Κίνα να ακονίζουν ξανά τα μαχαίρια τους. Η σκιά του πολέμου που πέφτει ξανά πάνω στα έθνη όλης της γης, θυμίζει ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι δεν αποτελούν παρελθόν, αλλά το αναπόδραστο μέλλον όσο οι λαοί δεν οργανώνουν τους αγώνες τους, κατευθύνοντας την πάλη τους ενάντια στις πηγές του πολέμου και της κοινωνικής καταστροφής.

Ολέθρια αφελής ή υποτελής, ίσως και τα δύο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει δύο C-130 γεμάτα με καλάσνικοφ, τα οποία μάλιστα ονομάζει φορτία με …«αμυντικό οπλισμό», ενώ επιτρέπει διάπλου στα νερά του βορείου Αιγαίου στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman. Δίπλα στους πολεμικούς εξοπλισμούς για τους οποίους έχουν υποθηκευτεί μέχρι και τα δισέγγονά μας, και παράλληλα με τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση, δίνουμε τώρα τα διαπιστευτήρια της συμπαράταξής μας στη δυτική ιμπεριαλιστική μηχανή: «Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον», όπως διακήρυσσε χαρακτηριστικά ο υπουργός άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος. Ελπίζουμε -και παλεύουμε για- να μην αποδειχθεί προφητικός.

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό. Η κατάδειξη και καταγγελία της πηγής του πολέμου, και η ανάπτυξη ενός πλατιού αντιπολεμικού μετώπου δεν είναι καθόλου ασήμαντη ή δευτερεύουσα, αλλά μπορεί να αποτελέσει τον αποφασιστικό εκείνο παράγοντα που θα ανοίξει τον δρόμο για την επικράτηση της ειρήνης. Ως Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) καταγγέλλουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και ζητάμε να τερματιστεί κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας. Απαιτούμε επίσης από την κυβέρνησή μας να σταματήσει τα πολεμικά παιχνίδια, τα οποία βάζουν τη χώρα μας σε ολέθριους πολεμικούς κινδύνους, και να παύσει να δίνει κυριολεκτικά γη και ύδωρ, και αέρα, στους πολεμοκάπηλους κηδεμόνες της.

Όχι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Να αποχωρήσει τώρα ο ρωσικός στρατός, να τερματιστεί κάθε επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας!

Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας!

Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ!

Διαβάστε επίσης