Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σ. Χρίστο Μπίστη

Κατηγορία: 

Πλήθος κόσμου, στις 19.9 στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας, συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία τον σ. Χρίστο Μπίστη. Στην νεκρώσιμη πολιτική τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα που αναφέρεται στην Αριστερά, μεγάλος αριθμός αγωνιστών και ανθρώπων που γνώρισαν τον Χρίστο.

Συγγενείς και παλιοί συμμαχητές του, εκπρόσωποι από την οργάνωση του, το ΕΚΚΕ, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις οργανώσεις της (ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΟΚΔΕ -Σπάρτακος) , από το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ),το ΕΕΚ και την ΟΚΔΕ, απέδωσαν την ύστατη τιμή στον επαναστάτη κομμουνιστή που «έφυγε» από τη ζωή .

 

Εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ , ο σ. Άκης Αδαμόπουλος έκανε τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον σ. Χρίστο Μπίστη, που δημοσιεύουμε στη συνέχεια:

«Με βαθιά συγκίνηση το Μ-Λ ΚΚΕ και οι αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος αποχαιρετούμε σήμερα τον σύντροφο Χρίστο Μπίστη, έναν ακατάβλητο μαχητή του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος. Με τον σ. Χρίστο συμπορευθήκαμε για πολλές δεκαετίες στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού μας. Στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για την εθνική ανεξαρτησία. Στην πάλη για τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Στην πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις άλλοτε σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα. Ενταγμένος από νέος στο αριστερό κίνημα ο σ. Χρίστος , «σε συνθήκες πλήρους διάψευσης, χρεοκοπίας και διασπάσεων της ρεφορμιστικής Αριστεράς», όπως ο ίδιος έχει πει, κάνει το 1970 το βήμα της αποφασιστικής και πλήρους ρήξης με τον ρεβιζιονισμό και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία του ΕΚΚΕ.

Τιμώντας τον τίτλο του επαναστάτη κομμουνιστή θα πάρει ενεργητικό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και γι’ αυτήν την δράση του θα συλληφθεί μαζί με άλλους συντρόφους του , θα βασανισθεί και θα φυλακισθεί. Από τότε και μέχρι σήμερα είναι αδιάλειπτη η μαχητική παρουσία του στους ιδεολογικούς, πολιτικούς ,αντιιμπεριαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ηγείται όλα αυτά τα χρόνια του ΕΚΚΕ, περνώντας μέσα από τον τραχύ δρόμο των διασπάσεων και των μεγάλων δυσκολιών, και συνεχίζει να δίνει την συμβολή του στην υπόθεση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Ο σ. Χρίστος Μπίστης και σαν ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμμετέχει δραστήρια στη πολιτική πάλη της Αριστεράς μέχρι την τελευταία του πνοή, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον βάρυνε. Η τελευταία πολιτική συνάντησή μας μαζί του ήταν στην φετινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια απο τη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα, που συνδιοργάνωσαν το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ). Εκεί ο σ. Χρίστος εκφώνησε μια σημαντική και μεστή ομιλία για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, μία ομιλία που συνοψίζει τις θέσεις και των απόψεις που διαμόρφωσε για την κεφαλαιώδη αυτή υπόθεση, μέσα στην πολύχρονη αγωνιστική διαδρομή του.

Η ευγενική φυσιογνωμία του σ.Χρίστου «φεύγει» αλλά αφήνει πίσω της μια επαναστατική παρακαταθήκη. Θα τον θυμόμαστε σαν έναν αφοσιωμένο κομμουνιστή που έζησε λιτά και απέριττα και σαν μια σημαντική προσωπικότητα του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας, τα τελευταία 45 χρόνια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει στους δικούς του ανθρώπους και στους συντρόφους του ειλικρινή βαθιά συλλυπητήρια. 

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός μας στον σ. Χρίστο δεν μπορεί να είναι άλλος παρά η συνέχιση του αγώνα για την επαναστατική υπόθεση, στην οποία αφιέρωσε όλη τη ζωή του.»

Διαβάστε επίσης