"Παράπλευρη απώλεια" μπροστά στις αχαλίνωτες βλέψεις του κεφαλαίου

Κατηγορία: 

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ

Θλίψη και αγανάκτηση  μας γέμισε  ο θάνατος μίας εργαζόμενης και ο τραυματισμός πέντε ατόμων, μετά από έκρηξη σε κατάστημα φάστ φούντ στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, στο υπόγειο του οποίου γίνονταν εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Η απώλεια της ζωής της συναδέλφου λογίστριας προήλθε,από την απουσία κανόνων ασφαλείας, αφού η εργοδοσία άφησε να γίνονται εργασίες με χρήση φλόγας και με το κατάστημα ανοικτό και με την συνάδελφο να δουλεύει στο υπόγειο .

Για το κεφάλαιο δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Παραβιάζει κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, αποχαλιναγωγημένο  από την απουσία ελέγχων του υπουργείου Εργασίας και κάθε αρμόδιου δημόσιου φορέα.

Απαιτούμε την τιμωρία κάθε υπεύθυνου και την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, όπως και την τήρηση των εργοδοτικών υποχρεώσεων για την κοινωνική ασφάλιση και για την τήρηση συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών ωραρίων.

 Η απαίτηση αυτή είναι διεκδίκηση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.