Πλησιάζει το 10ο camping της Πορείας

10ο camping

Με κάτι λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την έναρξη του κάμπινγκ της Πορείας, τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται πυρετωδώς για το θερινό της ραντεβού! Το κάμπινγκ Ayannis στην Ιτέα Φωκίδας (μόλις 2.5 ώρες από την Αθήνα) είναι έτοιμο να υποδεχτεί το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα του φετινού κάμπινγκ της Πορείας, το οποίο βαδίζει προς την τελική του διαμόρφωση.
Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, το φετινό πρόγραμμα του κάμπινγκ περιλαμβάνει:
-Μία εκδήλωση-συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς, με στόχο την άντληση συμπερασμάτων και την προετοιμασία για τους αγώνες που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν την επόμενη περίοδο.
-Μία εκδήλωση ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.
-Ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. Στόχος της Πορείας και του μουσικού της σχήματος είναι να τιμήσει τον σπουδαίο συνθέτη, του οποίου τα τραγούδια συνόδευσαν και θα συνεχίσουν να συνοδεύουν τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού και της νεολαίας.
-Μία θεατρική βραδιά στα χνάρια των ιδιαίτερα επιτυχημένων προηγούμενων αντίστοιχων εκδηλώσεων, από τις θεατρικές ομάδες της Πορείας.
-Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη γεωμυθολογία και ειδικά στην εξήγηση των πραγματικών γεωλογικών φαινομένων και των μηχανικών επιτευγμάτων πίσω από τους άθλους του Ηρακλή.
-Μία μουσική βραδιά με παραδοσιακά σμυρνέικα και άλλα τραγούδια του τόπου μας, με τον δεξιοτέχνη του κυμβάλου Κλέαρχο Κορκόβελο και τη μαγευτική φωνή της Βασιλικής Τσιφτσή.
-Μία μονοήμερη εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει επίσκεψη στον «ομφαλό της γης», το μαντείο των Δελφών, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο μαρτυρικό Δίστομο.
-Τα θεματικά εργαστήρια των μαθητών, των φοιτητών και των νέων εργαζομένων.
-Τα καθιερωμένα βραδινά beach party στην παραλία.
-Τα τουρνουά σκάκι-τάβλι και διάφορα άλλα επιτραπέζια παιχνίδια.
Εκτός από τις μέχρι τώρα βραδιές, η Πορεία ετοιμάζει και το υπόλοιπο πρόγραμμα, εμπλουτίζοντας το φετινό κάμπινγκ με πλήθος εκδηλώσεων, με σκοπό το επετειακό 10ο κάμπινγκ να αποτελέσει τόσο συνέχεια των προηγούμενων ιδιαίτερα πετυχημένων εννιά κάμπινγκ, όσο και ορόσημο για τα επόμενα. Απευθύνοντας το πιο πλατύ κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους της σε όλη τη χώρα, η Πορεία καλεί κάθε νέο και νέα να διασκεδάσουμε, να ξεκουραστούμε, να προετοιμαστούμε για τους αγώνες της επόμενης περιόδου!

Διαβάστε επίσης