Πλούσια συζήτηση στο εργαστήρι νέων εργαζομένων του 9ου Camping της Πορείας

camping ergastiri ergazomenon.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εργαστήριο νέων εργαζομένων στο πλαίσιο του 9ου Camping της Πορείας στον Άγιο Κωνσταντίνο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η εισήγηση και η συζήτηση επικεντρώθηκαν τόσο στην κατάσταση του εργατικού κινήματος και των σωματείων όσο και στο νέο τοπίο στα εργασιακά που επιβάλλουν το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και η συνολκότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακόμα, τονίστηκε η στάση των ξεπουλημένων και συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και οδηγούν το εργατικό κίνημα στην εκτόνωση και στο μαρασμό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τακτική του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα και στα σωματεία και στην πανεργατική απεργία του Ιουνίου.

Στις τοποθετήσεις και τα σχόλια των συντρόφων και συναγωνιστών της Πορείας και της ΕΡΓΑΣ μεταφέρθηκαν εικόνες από τους χώρους εργασίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην καθημερηνότητά τους, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, της αναζωογόνησης των σωματείων και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά.

Οι σύντροφοι και οι φίλοι της Πορείας και της ΕΡΓΑΣ ανανέωσαν το ραντεβού του για το Σεπτέμβριο, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και στους δρόμους του αγώνα.

Διαβάστε επίσης