Πλούσιο το πρόγραμμα του 8ου Camping της Πορείας

Κατηγορία: 
8o camping poreia

Λίγες ημέρες απομένουν για την έναρξη του 8ου Κάμπινγκ της Πορείας! Ήδη αρκετοί φίλοι και συναγωνιστές έχουν δηλώσει συμμετοχή για το θερινό μας ραντεβού, ενώ τα δωμάτια στον φιλόξενο χώρο του κάμπινγκ «Drepanos» στο Δρέπανο Θεσπρωτίας έκλεισαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την αρχική ανακοίνωση για το 8ο Κάμπινγκ. Βαδίζοντας τώρα προς την τελική ευθεία, η Πορεία προετοιμάζει ένα πρόγραμμα πλούσιο τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στη μορφή, ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, το οποίο φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στον υψηλό πήχη που έχουν θέσει τα προηγούμενα εφτά, ιδιαίτερα επιτυχημένα, κάμπινγκ. 

Την Παρασκευή 31/7, ημέρα έναρξης του κάμπινγκ, αφού στήσουμε τις σκηνές μας και βουτήξουμε στην όμορφη θάλασσα της παραλίας του Δρεπάνου, η συλλογική κουζίνα της Πορείας θα έχει προετοιμάσει από νωρίς το πρώτο δείπνο το οποίο θα συνοδεύσει την εναρκτήρια βραδιά, κατά την οποία θα υπάρξει η ενημέρωση για τη λειτουργία και τις λεπτομέρειες του προγράμματος, αλλά και η έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής στα αθλητικά τουρνουά. 

Το Σάββατο 1/8, μετά το φαγητό, το κάμπινγκ μεταφέρεται στην παραλία, όπου κάτω απ’ τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά αστροπαρατήρησης και μυθολογικής αναζήτησης σχετικής (και όχι μόνο) με τους αστερισμούς, με μύθους από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τους Βίκινγκς στην Σκανδιναβία, με τίτλο «Γραμμένο στ’ αστέρια», η οποία θα κλείσει με πάρτι και καλοκαιρινά κοκτέιλς.

Η Κυριακή 2/8, μετά και τους αγώνες beach volley και τις μονομαχίες στο τάβλι και το σκάκι, θα κλείσει με την κεντρική πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, αφιερωμένη στις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Η κουζίνα του κάμπινγκ θα έχει προετοιμάσει το βραδινό μας για να συζητήσουμε και μετά το πέρας της εκδήλωσης με μεζέ και ποτό πάνω σε προβλήματα που θα αναδειχθούν αναμφίβολα από μια συζήτηση που φιλοδοξεί να προβληματίσει και να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα για την κατάσταση και τα καθήκοντα της αριστεράς και του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Την Δευτέρα 3/8, αφού προμηθευτούμε από νωρίς τον καφέ και το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε με πούλμαν τον ιστορικό χώρο της Μουργκάνας, μιας περιοχής ηρωικής, όπου ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας έδωσε κατά το β' αντάρτικο σπουδαίες και νικηφόρες μάχες, γράφοντας μερικές από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του λαού και του τόπου.  Μετά την πρώτη περιήγησή μας από ντόπιους συναγωνιστές που θα μας μιλήσουν για τις μάχες στην Μουργκάνα, δείχνοντάς μας σημεία και θέσεις όπου έγιναν αυτές, η εκδρομή θα καταλήξει σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπου δίπλα στο ποτάμι και κάτω απ’τα πλατάνια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ΔΣΕ, με ιδιαίτερες αναφορές για την πλούσια δράση του στην περιοχή της Ηπείρου, και ιδιαίτερα στην Μουργκάνα, η οποία θα κλείσει με αποσπάσματα από το καταπληκτικό έργο «Μουργκάνα» του Δημήτρη Χατζή και αντάρτικα τραγούδια. Στη συνέχεια θα παραμείνουμε στον χώρο μέχρι το απόγευμα, για να φάμε και να ξαποστάσουμε πριν αναχωρήσουμε για το Δρέπανο. 

Την Τρίτη 4/8, και αφού ολοκληρωθούν οι αθλοπαιδιές, οι φίλοι και οι συναγωνιστές της Πορείας θα πάνε (είτε με τα πόδια είτε οδικώς) στην πόλη της Ηγουμενίτσας, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το περιβάλλον, με άξονες τόσο το πρόσφατο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στο περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων, αλλά και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν και πρέπει να αναπτυχθούν στο μέλλον, στην Ήπειρο και σε όλη τη χώρα για να μην περάσουν τα περιβαλλοντοκτόνα κυβερνητικά σχέδια. 

Το βράδυ της Τετάρτης 5/8 είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Το μουσικό σχήμα της Πορείας επιλέγει φέτος να παρουσιάσει κομμάτια από το πλούσιο έργο του μεγάλου αυτού δημιουργού. Ένα έργο που συνοδεύει τους αγώνες του προοδευτικού, δημοκρατικού και αριστερού κινήματος, που εξυμνεί τους αριστερούς, κομμουνιστές και δημοκράτες ήρωες εξόριστους της Μακρονήσου. Ένα έργο που ανέδειξε τον μεγάλο ποιητή της θάλασσας, Ν. Καββαδία, και τον σύστησε στο λαό με μελωδίες που ταξιδεύουν μέχρι και σήμερα το νου. Η Πορεία τιμά το έργο αυτό που εξακολουθεί να συγκινεί και να εμπνέει το λαό μας. 

Το πρωί της Πέμπτης 6/8, αφού φορέσουμε τα καπέλα και τα αθλητικά μας παπούτσια και αφού φορτώσουμε στις τσάντες μας τα απολύτως απαραίτητα, αναχωρούμε για να επισκεφτούμε το ιδιαίτερα καλοδιατηρημένο και εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση. Μετά το πέρας της επίσκεψής μας στην Δωδώνη, το πούλμαν θα μας μεταφέρει στον ποταμό Αχέροντα, ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα ποτάμια της χώρας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (και να κολυμπήσουμε) στο ποτάμι. Το βράδυ της ίδιας μέρας, και αφού επιστρέψουμε στο Δρέπανο με γεμάτες μπαταρίες, θα φιλοξενήσουμε το μουσικό σχήμα «Καθ’απαγόρευση», το οποίο θα συνοδεύσει το φαγητό μας με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Την Παρασκευή 7/8 οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Πορείας θα παρακολουθήσουν μία πλούσια θεατρική βραδιά που με πολύ κόπο και μεράκι προετοιμάζουν οι θεατρικές ομάδες των πολιτιστικών χώρων της Πορείας. Η θεατρική ομάδα του Σήματος από την Αθήνα, της Πυξίδας από την Θεσσαλονίκη και της Σφήνας από τα Γιάννενα δουλεύουν πυρετωδώς για να παρουσιάσουν μία βραδιά με τρία θεατρικά έργα. Το κλασσικό αριστουργηματικό θέατρο του Μπρέχτ θα συναντήσει τον Ντάριο Φο και το σύγχρονο θέατρο σε έναν συνδυασμό που ελπίζουμε να μείνει αξέχαστος. Η βραδιά θα κλείσει με ξεφάντωμα και χορό στο δεύτερο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία. 

Το Σάββατο 8/8, μετά την ολοκλήρωση των τελικών στα τουρνουά, το 8ο Κάμπινγκ θα «κλείσει» την αυλαία του με το καθιερωμένο γλέντι, τους χορούς και τα εκλεκτά εδέσματα της συλλογικής κουζίνας του κάμπινγκ. Το φετινό γλέντι περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ, ενώ το τοπικό παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα θα συνοδεύσει μελωδικά τους χορούς μας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ακόμα, τις προηγούμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν στο κάμπινγκ οι θεματικές συζητήσεις για το μαθητικό, το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα. 

Την Κυριακή 9/8, μετά και από την επίσημη ολοκλήρωση του 8ου Κάμπινγκ της Πορείας, θα αναχωρήσουμε από το Δρέπανο με το πούλμαν που έχει κλείσει η Πορεία και το οποίο θα έχει προορισμό την Αθήνα. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι για την άφιξή μας στο Δρέπανο, θα αναχωρήσει λεωφορείο από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής 31/7, ημέρα έναρξης του κάμπινγκ. Για κρατήσεις θέσεων είτε για άφιξη είτε για αναχώρηση από το κάμπινγκ με το πούλμαν οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλέφωνο  6972002238 (Σπύρος). Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για το 8ο Κάμπινγκ της Πορείας:

6931406267 (Παναγιώτης)
6936956957 (Φοίβος)

Για κρατήσεις δωματίων και πληροφορίες για ξενοδοχεία οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο τηλέφωνο 6983007584 (Αριάδνη).

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα:

 

Διαβάστε επίσης