Πορεία: Κρατικό έγκλημα η δολοφονία του 17χρονου στη Γαλλία

Κατηγορία: 

Τα ξημερώματα της Τρίτης 27/06, ένα 17χρονο παιδί δολοφονήθηκε από πυρά αστυνομικού γιατί «ξέφυγε τον έλεγχο». Οι γαλλικές αρχές έσπευσαν να δικαιολογήσουν αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία λέγοντας πως ο 17χρονος οδηγός διεμβόλησε δυο μηχανές της αστυνομίας, ένα αφήγημα που κατέρρευσε αμέσως μετά την κυκλοφορία βίντεο που δείχνει τον 17χρονό απλώς να επιταχύνει, φεύγοντας από το σημείο του ελέγχου και τον αστυνομικό να πυροβολεί ευθύς αμέσως ένα άοπλο παιδί.
Ήδη από την Τρίτη το πρωί στο προάστιο της Ναντέρ έξω από το Παρίσι -όπου δολοφονήθηκε ο 17χρονος- έχουν ξεσπάσει μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις καταγγελίας της κρατικής δολοφονίας του Ναέλ. Είναι η κυβερνητική πολιτική που απέναντι στις πολύμηνες διαδηλώσεις και απεργίες του λαού της Γαλλίας, επιλέγει να χτυπά και να διαλύει συγκεντρώσεις, που τρομοκρατεί και κυνηγάει όσους διαδηλώνουν, που οπλίζει την αστυνομία με πλαστικές σφαίρες απέναντι στους διαδηλωτές. Είναι η πολιτική της φτώχειας που τώρα οπλίζει τη γαλλική αστυνομία με «κανονικές» σφαίρες και την αφήνει ανεξέλεγκτη να ρίχνει σχεδόν εξ’ επαφής σε 17χρονά παιδιά. Δεν ήταν, λοιπόν, καμία «κακιά στιγμή» και κανένας «κατ’ εξαίρεση» αστυνομικός, είναι μια -σίγουρα- αντιδημοκρατική και αυταρχική πολιτική που καταπατά δημοκρατικά δικαιώματα και δίνει την ελευθερία στις δυνάμεις καταστολής να δρουν ανεξέλεγκτα. Στην περίπτωση, δε, που τύχει να σκοτώσουν και κανέναν, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρατεύσουν όλα τα μέσα για να την γλιτώσουν…
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της φτώχειας και της τρομοκρατίας από τη Γαλλία μέχρι την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είναι οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες, που -όπως τώρα στη Ναντέρ- αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε επίσης