Πορεία: Το Πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μάς καλεί!

Κατηγορία: 

17 Νοέμβρη 1973: Ο αγώνας των φοιτητών που ξεσπάει με αφορμή τα φοιτητικά προβλήματα και τις ελευθερίες μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους κορυφώνεται και στρέφεται συνολικά ενάντια στη Χούντα με στόχο την ανατροπή της.
Οι φοιτητές καταφέρνουν και εγείρουν τα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων, ενάντια στην εξάρτηση, την καταπάτηση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την καταπίεση και την τρομοκρατία που επιβάλλει η αμερικανοκίνητη Χούντα, με αποτέλεσμα τον μεγαλειώδη, μαζικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη.
Τα αιτήματα ψωμί, παιδεία ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ που αποτέλεσαν τη «σημαία» της εξέγερσης του πολυτεχνείου, παραμένουν σήμερα επίκαιρα!
Η αδιάκοπη προσπάθεια από τους κυρίαρχους, τις υποτελείς κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για τη διαστρέβλωση του περιεχομένου του αγώνα του Πολυτεχνείου, για την παραχάραξη της ιστορίας, την απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων που φτάνει ακόμα και μέχρι την αμφισβήτηση της ύπαρξης νεκρών, δεν πιάνει τόπο.

17 Νοέμβρη 2019: 46 χρόνια μετά, το μήνυμα του Νοέμβρη παραμένει ζωντανό, συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει τις πλατιές μάζες των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζομένων και συνολικά του ελληνικού λαού.
46 χρόνια μετά και λίγες μέρες πριν την επέτειο, το πανεπιστημιακό άσυλο δέχεται ένα βαρύ χτύπημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ. Οι φοιτητές επιχειρούν να υπερασπιστούν το άσυλο και δέχονται καταστολή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει και να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα που μετά από χρόνια ξαναζωντανεύει, με μαζικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, τη διαγραφή φοιτητών, την πλήρη νομιμοποίηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την επιχειρούμενη κατάργηση του ασύλου.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταπνίξει κάθε αντίδραση , να χτυπήσει όχι μόνο το φοιτητικό αλλά το εργατικό και λαϊκό κίνημα
Γιατί όσο και αν προπαγανδίζουν το τέλος των μνημονίων, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ληστρική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζουν, υπό τις εντολές ΕΕ και ΔΝΤ, δεν μπορεί παρά να ξαναβγάλει στο δόμο χιλιάδες εργαζόμενους. ‘Οσο και αν επιχείρησαν να παρουσιάσουν κάποια ψίχουλα για παροχές, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φορολεηλασία, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τη φτωχοποίηση και τους πλειστηριασμούς.
Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέους εργατολαϊκούς αγώνες.
Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται συνολικά η εξάπλωση της τρομοκρατίας και της καταστολής που φτάνει ακόμα και σε χώρους διασκέδασης της νεολαίας. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρείται η κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η καταπάτηση του απεργιακού δικαιώματος, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών των σωματείων και ο έλεγχος της δράσης τους από κράτος και εργοδοσία. Στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις η κατάργηση του ασύλου. Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ λίγες μέρες πριν την επέτειο, όχι τυχαία αλλά για να απομαζικοποιήσουν το τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου που δεκαετίες τώρα αποτελεί αγκάθι για τη μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και τους ξένους πάτρωνές της !

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Το μήνυμα του πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό
μέσα στους αγώνες, ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας της λιτότητας, της ανεργίας και του ξεπουλήματος, που υπηρέτησαν και υπηρετούν η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Στους αγώνες ενάντια στην υποτέλεια και την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ που επέβαλαν στον τόπο μας αυτές τις πολιτικές, υπηρετώντας τα συμφέροντα της ξένης αλλά και ντόπιας ολιγαρχίας. Στους αγώνες ενάντια στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας, ενάντια στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό μέσα στους αντιιμπεριαλιστικούς- αντιπολεμικούς αγώνες, ενάντια σε κάθε πολεμική επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης που αιματοκυλίζουν χώρες και λαούς και αναγκάζουν εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας σε ξεριζωμό για να τους στοιβάξουν στη συνέχεια σε στρατοπεδα εγκλεισμού ! Στους αγώνες ενάντια στην επιβολή πραξικοπημάτων με τη στήριξη και υποκίνηση των Αμερικανών, όπως συνέβη τότε στην Ελλάδα με τη Χούντα και σήμερα στη Βολιβία.

Στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
Για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία!
Ενάντια στη ληστρική αντιλαϊκή πολιτική!
Κάτω η πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής

Δίνουμε μαζικό παρών στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου!
Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Κυριακή, 17 Νοέμβρη!

Διαβάστε επίσης