Πορεία: Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή 7/10, στο Εφετείο!

Κατηγορία: 

Η Πορεία συμμετέχει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10, 9.00 στο Εφετείο (σταθμός Αμπελόκηποι). Η προκλητική παρουσία των φασιστών την περασμένη Τετάρτη, με τα εθνικιστικά συνθήματα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς δεν πρέπει να περάσει!
Το αστικό κράτος και οι κατά καιρούς διαχειριστές του μαζί με την “τυφλή” δικαιοσύνη του, επέδειξε σημαντική ανοχή στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. τα προηγούμενα χρόνια. Η προκλητική πρόταση αθώωσης της εισαγγελίας, οι χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν πρωτόδικα, αλλά και το καθεστώς ελευθερίας που απολαμβάνουν οι καταδικασμένοι νεοναζί μέσα στη φυλακή ώστε να ασκούν ανεμπόδιστα την “πολιτική” δράση τους, όπως ο Κασιδιάρης, τα ήδη αποφυλακισμένα στελέχη της Χ.Α., αλλά και η δράση “νέων” φασιστικών συμμοριών τροφοδοτούν την προκλητική στάση τους και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ταυτόχρονα, ο ακροδεξιός άνεμος που φυσάει στην Ευρώπη με τις προσπάθειες της Ε.Ε. για την ταύτιση κομμουνισμού-φασισμού, αλλά πρακτικά με την καταδίκη των κομμουνιστικών ιδεών και μόνο, μετά και τις εκλογές στη γειτονική Ιταλία, μας δείχνει πως οι φασιστικές και ρατσιστικές θεωρίες και πρακτικές αποτελούν ένα διαχρονικό όπλο του κεφαλαίου.

Όσο κι αν έχει τη σημασία της η καταδίκη της Χ.Α. και δικαστικά, το κύριο παραμένει: μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας, της εργατικής τάξης πρώτα-πρώτα, των συνδικάτων και όλων των δημοκρατικών ανθρώπων μπορεί να βάλει φραγμό, να κόψει τον αέρα στα νεοναζιστικά αποβράσματα.

Διαβάστε επίσης