Προοίμιο έντασης της κρατικής καταστολής

Ένταση της κρατικής καταστολής, πιο ασύδοτη εφαρμογή και επέκταση των διάφορων αντιδραστικών νόμων και τρομονόμων και πιο απροκάλυπτη ανάμειξη ξένων υπηρεσιών, προοιωνίζεται το τρομολαγνικό κλίμα που συντηρούν τους τελευταίους ιδιαίτερα μήνες οι δυνάμεις του συστήματος και τα όργανά τους. Το κλίμα αυτό επιτείνεται και γνωρίζει ήδη μεγαλύτερη έξαρση ύστερα από την απόδραση του Χ. Ξηρού και το βίντεο - "διάγγελμά" του σε ιστοσελίδα, όπου εμφανίζεται σαν συνεχιστής της "17Ν" και της δολοφονικής και προβοκατόρικης δράσης της, φιλοδοξώ­ντας να συνενώσει γύρω απ' αυτήν και διάφορες άλλες παρόμοιου τύπου ομάδες.

Ας σημειωθεί ότι τον Χ. Ξηρό φρόντισαν να τον "αδειάσουν", λέγοντας πως η "17Ν" έχει τελειώσει προ πολλού, τόσο ο Κουφοντίνας όσο και ο ίδιος ο αδερφός του Σάββας. Λίγο νωρίτερα ο φυλακισμένος για συμμετοχή στη "17Ν" Αλ. Γιωτόπουλος, σε επιστολή του που δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία" κάνει δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για συνεργασία του Χ. Ξηρού με τις αρχές...Στο μεταξύ, και ενώ εκδηλώνονται εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ασφάλειας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έρευνες σε σπίτια κ.λ.π. για τον δραπέτη, συνεχίζονται οι "διαρροές" και τα σενάρια που διοχετεύονται άνωθεν στον τύπο και τα ΜΜΕ, με εκτιμήσεις για σχεδιαζόμενο "χτύπημα". Σπέρνοντας την ανησυχία, επιδρούν αποπροσανατολιστικά και καθηλωτικά στην κοινωνία, αλλά και προετοιμάζουν πρακτικά στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" το έδαφος για νέα βαρύτερα κατασταλτικά μέτρα. Η δράση των ψευτοεπαναστατικών οργανώσεων τύπου "17Ν" και άλλων παρόμοιων, δεν έχει στην πραγματικότητα καμιά σχέση με το λαϊκό κίνημα, αντίθετα στρέφεται ενάντιά του, περιφρονεί, υπονομεύει, συκοφαντεί και προβοκάρει τον μαζικό λαϊκό αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η δράση αυτή αξιοποιείται από τις δυνάμεις του συστήματος εναντίον του λαού και των δικαιωμάτων του.
Για την απόδραση του Χ. Ξηρού, οι Αμερικανοί τράβηξαν τ' αυτιά της ελληνικής κυβέρνησης, ο Κέρι κατσάδιασε τον Βενιζέλο κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απηύθυνε στην Ελλάδα αυστηρές συστάσεις. Άλλο που δεν ήθελαν οι Αμερικανοί για να παρέμβουν δριμύτεροι στα καθ' ημάς. O πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε από τη μεριά του αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, ξιφούλκησε μάλιστα κατά του .."σαθρού συστήματος που αφήνει ελεύθερους τους τρομοκράτες"(!) Παράλληλα , φρόντισε να στοχοποιήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που "απ' τη μια κάνουν ό,τι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρομοκράτες και από την άλλη προχωρούν σε καταγγελίες όταν αφήνονται ελεύθεροι"
Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες , προανήγγειλε, ουσιαστικά, πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα για "να διασφαλίσουμε και να επαυξήσουμε" τα ως τώρα επιτεύγματα, ενώ κάλεσε, απροκάλυπτα σχεδόν, ξένες μυστικές υπηρεσίες για δραστηριοποίηση στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας με έμφαση πως "είμαστε ανοιχτοί στη διεθνή συνεργασία".

Διαβάστε επίσης