Πρωτομαγιάτικη προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί, στην Αθήνα, σε συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση που οργανώνει η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με αφετηρία την πλατεία Ομόνοιας, την Κυριακή 8 Μάη, 10.30 π,μ.

Πανεργατικός ξεσηκωμός

Για να μην περάσει η αντιασφαλιστική φοροληστρική επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ

Όλοι στη 48ωρη πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια

Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμός

Για όγδοη χρονιά η κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος εξακολουθεί να μαίνεται σκορπώντας αμέτρητα δεινά στην παγκόσμια εργατική τάξη και στους λαούς. Η παρατεταμένη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα κλιμακώνεται. Οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, οι οξυνόμενοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων διαμελίζουν και διαλύουν χώρες, έχουν δημιουργήσει τα τεράστια κύματα των εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών που θαλασσοπνίγονται, κλείνονται σε στρατόπεδα, αποκλείονται με συνοριακούς φράκτες, εμποδίζονται να μετακινηθούν και “επαναπροωθούνται” με ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, ευρωσυνοριοφυλακές και αστυνομική καταστολή. Η πολιτική αντίδραση εντείνεται και εκδηλώνεται τόσο με την κατάπνιξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων όσο και με την ενίσχυση των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων. Στη χώρα μας οι συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και της λεηλασίας του τόπου αποκτούν ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις με την εφαρμογή του τρίτου  μνημονίου. Μέσα στις ασφυκτικές κοινωνικές συνθήκες που έχουν δημιουργήσει η αντιδραστική πολιτική της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και ο νεοαποικιακός έλεγχος της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η μεγάλη μέρα τιμής και συνέχισης των αγώνων της εργατικής τάξης, η Εργατική Πρωτομαγιά, δεν μπορεί παρά να γιορτασθεί σαν ένα σάλπισμα που καλεί σε δυνάμωμα της πανεργατικής-παλλαϊκής αντίστασης στα ληστρικά μνημόνια, στην πολιτική της  ανεργίας, της φτώχειας και της εθνικής υποτέλειας.

Τη μέρα που η εργατική τάξη πραγματοποιεί το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, να προχωρήσει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο που, από την αρχή του χρόνου, έχει καταρτίσει με τις υπαγορεύσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τη μέρα που αποτελεί το μεγάλο σύμβολο της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης η αυτοονομαζόμενη “πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς” αποφάσισε με τον πιο άθλιο τρόπο, και προσφέροντας τις χειρότερες υπηρεσίες κατασυκοφάντησης του ονόματος της Αριστεράς, να περάσει ένα νομοσχέδιο ξεπαστρέματος  του μεγάλου δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης που κατάχτησαν με πολύχρονους αγώνες οι εργαζόμενοι. Δίνοντας ένα ακόμα επονείδιστο διαπιστευτήριο υποταγής στους ξένους δανειστές, αδίστακτα επιχειρεί με την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης του ελληνικού λαού καρατομημένης στα χέρια των δυναστών της ΕΕ και του ΔΝΤ να αποσπάσει την “εύνοιά” τους για την “αξιολόγηση”. Και αυτό το ξεπάτωμα ενός θεμελιώδους δικαιώματος του ελληνικού λαού θρασύτατα και κυνικά το εμφανίζει σαν “διαπραγματευτικό ατού” της για το Γιουρογκρούπ της 9ης Μάη! Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί μια πρόκληση για την εργατική τάξη που έχει ξεσηκώσει την οργή της και έχει οδηγήσει τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν στις 6-7 Μάη 48ωρη πανεργατοϋπαλληλική απεργία, η οποία θα κορυφωθεί και με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 8ης Μάη, τη μέρα που είχε προγραμματισθεί ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι καλούνται, αυτές τις μέρες, να απεργήσουν και να κινητοποιηθούν όσο το δυνατό πιο μαζικά και να δώσουν την  αποφασιστική μάχη για να αποτραπεί η ψήφιση του αντιασφαλιστικού-φορομπηχτικού νομοσχεδίου. Αυτός είναι ο καλύτερος  τρόπος για να τιμήσουν και την Εργατική Πρωτομαγιά !

Η εργατική τάξη πρέπει να δώσει στη μεγάλη αγωνιστική γιορτή της το περιεχόμενο που της αξίζει. Να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις στη 48ωρη απεργία και στα συλλαλητήρια στις  6-7 Μάη, στις πανεργατικές Πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις και συλλαλητήρια της 8ης Μάη και να κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις της αφετηρία για νέους και κλιμακούμενους πανεργατικούς-παλλαϊκούς αγώνες με στόχο:

• Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό - φορομπηχτικό νομοσχέδιο

• Να αποκρουσθεί το νέο κύμα μνημονιακών μέτρων που "διαπραγματεύεται" και συμφωνεί η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το οποίο συμπεριλαμβάνει και πρόσθετα “προληπτικά”, ακόμα και “αυτοματοποιημένα” αντιλαϊκά μέτρα πολλών δις € που θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα!

• Να καταγγελθεί η πολιτική της εθνικής υποτέλειας που εκποιεί τη χώρα, την αφήνει έκθετη σε καταπατήσεις και απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, την έχει μετατρέψει σε υποχείριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Να δοθεί ώθηση στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ.

• Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στις φωτιές του πολέμου που ανάβουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να καταδικαστεί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φασισμός.

• Να εκφραστεί η εργατική διεθνιστική πάλη και αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να ανοίξει ο δρόμος προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση και πολέμους, για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμό.

Διαβάστε επίσης