Πρόταση της Φοιτητικής Πορείας για τη συγκρότηση Προεδρείου σε προγραμματική βάση στα ΔΣ των ΣΦ

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Το παρακάτω κείμενο θα κατατεθεί προς συζήτηση στα νέα ΔΣ.

Η Φοιτητική Πορεία προτείνει τη συγκρότηση Προεδρείου σε προγραμματική βάση και απευθύνεται στις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά, στους αγώνες και το φοιτητικό κίνημα, αποκλείοντας από αυτήν τις δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της ΠΑΣΠ και του Bloco, θεωρώντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία προγραμματική συμφωνία με δυνάμεις που έχουν υποστηρίξει ή υποστηρίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική είτε συνολικά είτε σε επιμέρους πλευρές της.

Άξονες της Φοιτητικής Πορείας για την προγραμματική συμφωνία
συγκρότησης του Προεδρείου:

1) Το ΔΣ θα λειτουργεί δημοκρατικά και ανοιχτά. Θα είναι πραγματικά ανοιχτό και θα ανακοινώνονται, τουλάχιστον δύο μέρες πριν, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του ΔΣ, ενώ η σχετική ανακοίνωση θα δημοσιεύεται σε κεντρικό σημείο της σχολής, καθώς και στη σχετική σελίδα του συλλόγου της σχολής στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν τέτοιες σελίδες δεν υπάρχουν, φτιάχνονται με ευθύνη του Δ.Σ.
2) Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά το μήνα και επιπλέον έκτακτες, εφόσον αυτό χρειάζεται. Θα προετοιμάζονται σοβαρά με ευθύνη του Δ.Σ., δημόσιες ανακοινώσεις στα μαθήματα όλων των ετών και των τμημάτων, αναρτήσεις ανακοινώσεων σε κεντρικά σημεία της σχολής και θα ορίζουν συγκεκριμένη θεματολογία εκτός αν αυτή δεν είναι απαραίτητη.
3) Ενότητα πάνω στα αγωνιστικά αιτήματα που συσπειρώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών, κόντρα στη διάσπαση και τον κατακερματισμό που επιφέρει η ψήφιση “πλαισίων” στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.
4) Αγώνας για δημόσια, δωρεάν παιδεία με μαζικές κινητοποιήσεις, με διαδηλώσεις και καταλήψεις – Όχι στις συμβολικές “διαμαρτυρίες”.
5) Πάλη για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.
6) Πάλη για να μην έρθει ο νέος νόμος-πλαίσιο των ιδιωτικών μάνατζερ και των συγχωνεύσεων.
7) Καμιά αποδοχή της τηλεκπαίδευσης, σε οποιοδήποτε μορφή, ούτε συνολικά, ούτε με τη μορφή “υβριδικών” μαθημάτων και εξεταστικών. Αγώνας για ανοιχτές σχολές με πραγματικά μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.
8) Όχι στην παιδεία των λίγων και εκλεκτών - Κάτω οι ταξικοί φραγμοί.
9) Κάτω η πολιτική της υποχρηματοδότησης.
10) Αγώνας για Σίτιση-Στέγαση-Συγγράματα.
11) Όχι στην ελεγχόμενη είσοδο με οποιαδήποτε μορφή. Ούτε με την αστυνομία, ούτε με “υγειονομικό” πρόσχημα και προσωπικό. Όχι στα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ).
12) Ελεύθερη πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στις σχολές – Κάτω η ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού
13)Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και όλα τα τριτοβάθμια ιδρύματα.
14) Φοιτητικό κίνημα που θα συμπορεύεται με το λαϊκό-εργατικό κίνημα απέναντι στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας, για εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
15) Κάτω η ιμπεριαλιστική ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – Κάτω οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των δυτικών ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όργανα τον Ζελένσκι και το Τάγμα Αζόφ – Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.
16) Κάτω η πολιτική της εξάρτησης και της μετατροπής της χώρας μας σε ένα απέραντο αμερικανικό πολεμικό ορμητήριο – Έξω οι αμερικανονατοϊκές στρατιωτικές βάσεις – Αγώνας συνολικά για την εθνική ανεξαρτησία, για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης