Πρόταση της Φοιτητικής Πορείας προς τα νέα ΔΣ για την ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ

Κατηγορία: 

Το παρακάτω κείμενο θα κατατεθεί προς ψήφιση στα νέα ΔΣ.

Η ΕΦΕΕ (Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας) για τα ΑΕΙ και η ΕΣΕΕ για τα ΤΕΙ αποτελούν τα πανελλαδικά τριτοβάθμια όργανα του φοιτητικού κινήματος. Η διάλυση τους επέφερε ένα σοβαρό χτύπημα στο φοιτητικό κίνημα τη δεκαετία του 1990. Η μη λειτουργία τους, η μη πραγματοποίηση Πανσπουδαστικών Συνεδρίων αποτέλεσαν πλήγμα στη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Το συνεχές χτύπημα στο δικαίωμα για δημόσια, δωρεάν παιδεία, η ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού, η ευρύτερη αντιλαϊκή επίθεση επιβάλλουν την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, προϋπόθεση της οποίας, αποτελεί η ανασύσταση της ΕΦΕΕ. Αντίστοιχα στο ΑΠΘ, το δευτεροβάθμιο όργανο, η ΦΕΑΠΘ (Φοιτητική Ένωση ΑΠΘ), αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις χρειάζεται η συγκρότηση δευτεροβάθμιων οργάνων του φοιτητικού κινήματος.
Ιδιαίτερα σήμερα, που επιχειρείται μία πρωτοφανής κρατική παρέμβαση στο εσωτερικό των δημοκρατικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων, μετά και από την πρόσφατη πρόταση Μητσοτάκη για το ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη συγκρότηση του λεγόμενου «Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών».
Τα μέλη του ΔΣ του ΣΦ……. δηλώνουμε αντίστοιχα ότι είμαστε εκλεγμένοι Σύνεδροι για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε, ώστε μετά από πάνω από 20 χρόνια, να πραγματοποιηθεί το Πανσπουδαστικό Συνέδριο και να εκλέξει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ.

Διαβάστε επίσης