Π-Σ-Κ στο ΣΗΜΑ με ομαδική έκθεση ζωγραφικής και ξενάγηση στην Αθήνα του 1821!

Αυτό το Π-Σ-Κ στο ΣΗΜΑ!

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 20:00

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής «Ικέτιδες»

Εμπνευσμένη από τον αρχαίο μύθο και την ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, η ομάδα καλλιτεχνών που αποτελείται από τους Σοφία Μπόμπολη, Ηλέκτρα Κυπαρίσση, Λίλιαν Πιτσά,  Μάρθα Τριάντη, Μαρία Συρίγου θα παρουσιάσει στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΗΜΑτος έκθεση ζωγραφικής υπό τον τίτλο «Ικέτιδες».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, από τις 20:00 μέχρι τις 23:00, με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, και για τις ώρες 17:00-19:00, καθώς και μετά τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Ισαύρων!

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Νοεμβρίου, 11:00

Γυρίζουμε τα ρολόγια …δύο αιώνες πίσω!

Ξενάγηση στην Αθήνα του 1821!

Με δύο μοναδικούς επετειακούς ξεναγικούς περιπάτους, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, το ΣΗΜΑ οργανώνει ένα μικρό ταξίδι …στον χρόνο και τον τόπο, με επίκεντρο την παλαιά Αθήνα (Πλάκα), 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821. Μνημεία, δρόμοι, πλατείες, σπίτια και εκκλησίες, σιωπηλοί μάρτυρες της παρουσίας των οπλαρχηγών της επανάστασης, των Οθωμανών διοικητών, των Φιλικών, των Φιλελλήνων και των απλών κατοίκων της πόλης, θα μας βοηθήσουν να ξετυλίξουμε τη δράση των πρωταγωνιστών της ιστορίας από την Τουρκοκρατία μέχρι την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Ο ξεναγικός περίπατος έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Αριθμός συμμετοχών περιορισμένος, με απαραίτητη προκράτηση θέσης, στο τηλέφωνο: 6974109660. Ραντεβού εκκίνησης: σταθμός μετρό «Ακρόπολη», έξοδος Δ. Αρεοπαγίτου, 11:00. Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ

ΣΗΜΑ

τηλέφωνο: 2114008603
διεύθυνση: Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια
βρείτε το ΣΗΜΑ και στο Facebook:
www.facebook.com/simaporeia.
Η ιστοσελίδα μας: sima.poreia.net
e-mail: shmaporeia@gmail.com
(εδώ μπορείτε να ζητήστε να λαμβάνετε το πρόγραμμα εκδηλώσεών μας)
Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας

Διαβάστε επίσης