Σήμα: Ο κύκλος των "μάταιων" πράξεων από την Ομάδα Πείρα(γ)μα

Λίγες ημέρες πριν την Πρωτομαγιά, και έναν περίπου χρόνο μετά την φιλοξενία του θεατρικού έργου «Μάμμα Τόνι» (των Φράνκα Ράμμε και Ντάριο Φο), το Σήμα με χαρά υποδέχεται και πάλι, την Κυριακή 29 Απριλίου, στις 19:30, τη θεατρική ομάδα Πείρα(γ)μα, η οποία θα παρουσιάσει τον «Κύκλο των “μάταιων” πράξεων» του Σπύρου Τζόκα, έργο αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση του Ναπολέοντα Σουκατζίδη.

Η διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα και 20 λεπτά. Η παράσταση, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αγγελικής Κασόλα, με ηθοποιούς τον Γιάννη Καρούνη στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και την Ειρήνη Μελά στο ρόλο της αρραβωνιαστικιάς του, Χαράς Λιουδάκη, ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα στην οποία γεννήθηκε το 1909 έως και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο μας Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, διαγράφοντας όλη την τραγική και συνάμα ηρωική νεότερη ιστορία του τόπου μας.

Η Ομάδα Πείρα(γ)μα, από τη γέννησή της το 2008 μέχρι και σήμερα επιμένει να επιβιώνει ως ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη, συλλογική και συνεργατική επαγγελματική θεατρική ομάδα έχοντας μέχρι τώρα στο ιστορικό της 8 παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Επιμένει να κάνει ένα φτωχό, λαϊκό, διαδραστικό και πολιτικό θέατρο καταργώντας τον 4ο τοίχο της σκηνής που να βασίζεται πάνω στην τέχνη του ηθοποιού και της επικοινωνίας του με το κοινό.

Σκοπός της είναι η εμψύχωση των θεατών της αλλά και των ανθρώπων που συμμετέχουν στα εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις της. Θεωρεί ότι η θέση της θεατρικής τέχνης είναι μέσα στην κοινωνία κι αναζητά διαρκώς τρόπους ώστε αυτός ο διάλογος να έχει διάρκεια και να παράγει κοινές δράσεις

Διαβάστε επίσης