ΣΕΚΑ: Όχι στον περιορισμό, όχι στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων! Να προασπίσουμε τα συλλογικά, συνδικαλιστικά κεκτημένα μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο με άρωμα 7ετίας, το οποίο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις στη διοργάνωση και διεξαγωγή διαδηλώσεων. Επιχειρεί να δώσει ένα ακόμη πλήγμα στον συνδικαλισμό, να περιορίσει τις κινητοποιήσεις, τις πορείες, τα συλλαλητήρια, να φιμώσει όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που βγαίνουν στον δρόμο διεκδικώντας.

Πρακτικώς, η κυβέρνηση και όλοι όσοι εξυπηρετούνται από αυτήν, δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους για τις συνδικαλιστικές, πολιτικές, κοινωνικές αντιστάσεις και αντιδράσεις που θα γεννηθούν ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών και των βάρβαρων, εξοντωτικών μέτρων σε βάρος των ευρύτερων στρωμάτων της κοινωνίας. Δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους για τις απεργίες, τις συγκεντρώσεις, τις κινητοποιήσεις, και για τη δυναμική που μπορούν αυτές να αναπτύξουν.

· Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, και η κυβέρνηση ΝΔ από 1η Ιουλίου 2020 θέτει σε εφαρμογή το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικά Δικαιούχων (ΚΜΠΔ), θέλοντας να φακελώσει, και ταυτόχρονα να συκοφαντήσει τα σωματεία, ελέγχοντάς τα με το ερώτημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και υπόθαλψης της τρομοκρατίας, την ώρα που η ίδια τα τρομοκρατεί με πρόστιμα που φτάνουν έως τα 60.000 ευρώ ανά σωματείο(!),

· Αν σε πεδίο παγωμένο από συναθροίσεις και συγκεντρώσεις, στην καρδιά της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση επέλεξε, με συνοπτικές διαδικασίες και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να απελευθερώσει τη δυνατότητά της για επιστράτευση των απεργών, και να απομακρύνει από αυτήν το «αγκάθι» των απεργιών(!),

· Αν σήμερα η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ανάλογό του έχουμε να δούμε από το 1971, επιθυμώντας να περιορίσει, να ελέγξει, ή και να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, διατηρώντας τη δυνατότητα να οδηγεί στα δικαστήρια τους συντονιστές των κινητοποιήσεων(!),

αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε ως εργαζόμενοι ή άνεργοι, ως μέλη ενεργά του συλλόγου ή αποστασιοποιημένα από τις συνδικαλιστικές διαδικασίες, ως κομμάτια της κοινωνίας που δέχεται μεγάλες πιέσεις και ετοιμάζεται να δεχτεί αφόρητα περισσότερες, είναι η αλήθεια ότι οι αποφάσεις τους κρύβουν τους φόβους τους.

Όσοι έχουμε απαξιώσει τις συλλογικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις, υπό το βάρος του κυρίαρχου αφηγήματος πως τάχα «δεν βγαίνει τίποτα», να διαβάσουμε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πόσο πολύ λογαριάζουν, πόσο πολύ φοβούνται τη δυναμική του μαζικού συνδικαλισμού.

Καλούμε τις μεγάλες ομοσπονδίες της χώρας, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, να πάρουν θέση απέναντι στο επιχειρούμενο νέο νομοθετικό έκτρωμα.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα και όλες τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και ενώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού ενάντια στον περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ειδικά απευθυνόμαστε στο ΕΚΑ και στην ΟΙΥΕ, στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα στα οποία υπάγεται ο ΣΕΚΑ.

Θυμίζουμε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, ο Σύλλογός μας μαζί με το ΠΣΕΠ ΥΠΠΟ έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε δράσεις ενάντια στο ΚΜΠΔ, με την έκκλησή μας ακόμη να μην έχει βρει ανταπόκριση.

Εν προκειμένω θεωρούμε ότι πρέπει σύσσωμος ο συνδικαλισμός να βρεθεί στους δρόμους τουλάχιστον την ημέρα στην οποία η κυβέρνηση θα θέσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις για ψήφιση στη Βουλή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε από κοινού προστατεύοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, και κεκτημένα μας.

Όχι στον περιορισμό, όχι στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων!

Δεν θα περάσει η φίμωση, δεν θα περάσει η τρομοκρατία σε βάρος των

συλλογικών αγώνων και διεκδικήσεων! Κάτω οι αντι-συνδικαλιστικοί νόμοι!

Διαβάστε επίσης