ΣΕΚΑ: 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου!

"εσείς μιλάτε για κερδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές"

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων προκηρύσσει για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκποίηση κάθε δημόσιου αγαθού η οποία καταδικάζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Ενάντια στις πολιτικές του κέρδους που εξοντώνουν την ελληνική κοινωνία, και με μαθηματική συνέπεια έφεραν την τραγωδία των Τεμπών, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. Ενάντια στην παράδοση της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, βορά στις διαθέσεις του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου.

Η Ελλάδα «ηγείται στην 4η βιομηχανική επανάσταση» (!) κατά την ακριβή φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ωστόσο κάθε φορά που βρέχει, φοβόμαστε μήπως πνιγούμε. Τα καλοκαίρια, φοβόμαστε μήπως καούμε. Όταν χιονίζει, φοβόμαστε μήπως παγιδευτούμε στα σπίτια μας ή στα οχήματά μας. Όταν αρρωστήσουμε, φοβόμαστε τις λίστες αναμονής εκατοντάδων και χιλιάδων ασθενών. Τώρα, θα φοβόμαστε και να ταξιδέψουμε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην αιχμή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, εξάντλησε τα χρήματά της στις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, και δεν της απέμειναν άλλα για να μπορέσει να παρακολουθήσει τη διαδρομή δύο τρένων, τα οποία για τουλάχιστον 12 λεπτά ταξίδευαν στις ίδιες ράγες. «Πάμε, και όπου βγει», αυτό είναι το μότο της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι ο αυθεντικός ηθικός αυτουργός της τραγωδίας. Σημαντικός σταθμός της τραγωδίας, η εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα για το ευτελές ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ, όσα (τουλάχιστον) δηλαδή είναι τα έσοδα των σιδηροδρόμων ανά έτος.

Μαζί με το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ χρωστάει επισήμως στο ελληνικό κράτος περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, και τώρα τα κόμματα αυτά θα χρεώσουν τον ελληνικό λαό ακόμα περισσότερο για τις προσεχείς προεκλογικές τους δαπάνες. Δεν τους περίσσεψαν λίγα χρήματα, δυστυχώς, για να καλύψουν με φωτοσήμανση, και ασφάλεια, τον βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τους δημοσιογράφους - κυβερνητικούς εκπροσώπους της σε όλα τα μεγάλα κανάλια, θα μιλήσουν για τις ευθύνες όλων μας, και κυρίως, για την ατομική μας ευθύνη.

Αν κινδυνεύσουμε από κορονοϊό, φταίμε εμείς διότι δεν τηρήσαμε τις αποστάσεις, όχι η κυβέρνηση που αγοράζει περιπολικά και αύρες αντί για ασθενοφόρα και ΜΕΘ, που προσλαμβάνει αστυνομικούς και παπάδες, αντί για ιατρούς και νοσηλευτές.

Αν κινδυνεύσουν να καούν τα σπίτια μας από τις πυρκαγιές, φταίμε εμείς διότι δεν τα ασφαλίσαμε αν και γνωρίζαμε τους κινδύνους, και όχι η κυβέρνηση που εγκατέλειψε στις τύχες της τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Αν κινδυνεύσουμε να παγιδευτούμε στο χιόνι με τα οχήματά μας, φταίμε εμείς, που κυκλοφορήσαμε ανεύθυνα ή άσκοπα, και όχι η κυβέρνηση που έχει ξεπουλήσει όλα τα οδικά δίκτυα στο ασύδοτο κεφάλαιο, και δεν μπορεί να προβλέψει χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν κινδυνεύσουμε από την ανεργία, φταίμε εμείς, διότι δεν διαθέτουμε από δύο διδακτορικά και έξι γλώσσες έκαστος, και όχι η κυβέρνηση που έχει μηδενίσει τις θέσεις εργασίας, ενώ έχει αποφασίσει να δώσει το χαριστικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία (και) των αρχαιολόγων, και μαζί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία η οποία δεν είναι κάτι περισσότερο από πολυτέλεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην αιχμή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, και ενώ ήδη έχει κλέψει εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα, χτυπώντας την 8ωρη εργασία, την Κυριακάτικη αργία, την απεργία, τις συλλογικές συμβάσεις, το ίδιο το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» και τα ίδια τα σωματεία, βάζει τώρα πλώρη για τον 17ο αιώνα. Κάπου εκεί ο Τζον Λοκ εισηγούνταν το «κοινωνικό συμβόλαιο», εξηγώντας ότι, όταν οι άνθρωποι συγκροτούν πολιτικές κοινωνίες, παραχωρούν στο κράτος το δικαίωμα, και την ευθύνη, να προστατεύει αυτό τη ζωή, την ασφάλεια, και την ιδιοκτησία τους. Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να εγγυηθεί για τη ζωή ή την ασφάλειά μας, προτιμάει κάθε φορά να μας υποδεικνύει πού βρίσκεται η εκάστοτε ατομική μας ευθύνη.

Καταγγέλλοντας το νέο έγκλημα, και τη νέα απόπειρα κυβερνητικής του συγκάλυψης, ο ΣΕΚΑ καλεί στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, 8 Μαρτίου, ημέρα στην οποία έχουν ήδη καλέσει σε απεργία η ΑΔΕΔΥ, και τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, και Λαυρίου. Καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας να καλύψουν με προκήρυξη απεργίας τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας ταυτόχρονα το προκλητικό κενό και τη διαφαινόμενη απουσία της ΓΣΕΕ.

Κεντρική συγκέντρωση:

Αθήνα, πλ. Κλαυθμώνος, 13:00

θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τα σημεία συγκέντρωσης στις μεγάλες πόλεις

Διαβάστε επίσης