Σε λίγες μέρες θα φανεί...

Κατηγορία: 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Αφού ναυάγησαν όλοι οι προηγούμενοι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χρεοκόπησε η απατηλή προπαγάνδα της για το “τέλος των μνημονίων και της τρόικας”, “την απομάκρυνση του ΔΝΤ”, “την επάνοδο στις αγορές και το κούρεμα του χρέους”, με την οποία προσπαθούσε να κατασκευάσει μια κίβδηλη εικόνα επιτυχιών προκειμένου να κατευνάσει τη λαϊκή αγανάκτηση...

και αφού επί πλέον οι ιμπεριαλιστές αφέντες της απαιτούν να παρθούν άμεσα νέα, βάρβαρα μέτρα τόσο για να κλείσει η δεύτερη “αξιολόγηση”, όσο και για να συμφωνήσει από τώρα σε μέτρα επί μέτρων και για μετά το 2017, η κυβέρνηση Τσίπρα μένοντας με άδεια χέρια και μετέωρη, προσέφυγε στη μόνη διέξοδο που της απέμεινε. Την ασύστολη δημαγωγία και την εξαπάτηση του λαού, διαμοιράζοντας κάποια ψίχουλα από τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ της φοροληστρικής αφαίμαξης και της καρατόμησης των συντάξεων που έχουν αρπάξει από τους εργαζόμενους.

Σε λίγες μέρες θα φανεί αν με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να ξεπλύνει τα νέα σαρωτικά μέτρα που σκοπεύει να συμφωνήσει με τα ξένα αφεντικά της, όπως ακριβώς πήγε να ξεπλύνει πέρυσι με το δημοψήφισμα την ταπεινωτική συνθηκολόγηση και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου υποδούλωσης ή μπροστά στα αδιέξοδα και την αξεπέραστη δυσκολία να προωθήσει τα νέα ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προετοιμάζει “ηρωική έξοδο” για να αποδράσει από την κυβερνητική εξουσία, προσφεύγοντας σε εκλογές όπως έκανε ο Καραμανλής το 2009 και με διαφορετικούς όρους ο Σαμαράς το 2014.

Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές αυτό που προστάζουν σε όλους τους τόνους είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, η “πιστή τήρηση των δεσμεύσεων”, η άνευ όρων υποταγή και εφαρμογή των “συμφωνηθέντων”. Γι αυτό νοιάζονται πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα. Δεν νοιάζονται τόσο ποια κυβέρνηση υποτακτικών θα τα εφαρμόσει, όσο ότι πρόκειται να εφαρμοστούν πιστά απ’ όποια κυβέρνηση βρίσκεται πάνω, αδιαφορώντας πόσες “στημένες λεμονόκουπες” θα χρειαστεί να πετάξουν ακόμα.

Κυριακή 11 Δεκέμβρη

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης