Σημαντική ενίσχυση της Πορείας

Κατηγορία: 

Συνεχίζουμε, με το βλέμμα στους κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς αγώνες

Οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές διεξήχθησαν στη σκιά των πρόσφατων εθνικών εκλογών, με το ενδιαφέρον της κοινωνίας ολόκληρης, αλλά και μεγάλων τμημάτων της νεολαίας, εύλογα στραμμένο πρώτιστα στις γενικές πολιτικές εξελίξεις, και κατά δεύτερο λόγο στα εκπαιδευτικά προβλήματα.

Το στιγμιότυπο των φετινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών συνθέτουν η αυξημένη αποχή (σε σχέση με την περσινή χρονιά), η πύρρεια πρωτιά της ΔΑΠ (πέφτει και σε ποσοστά και σε απόλυτους αριθμούς), η μεγάλη βουτιά της ΠΑΣΠ (εξάλλου διαιρέθηκε και οργανωτικά, με κίνηση μελών της να συγκροτήσουν καινούρια παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα») και η ενίσχυση των γνωστών παρατάξεων που αναφέρονται στην αριστερά. Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι, ποσοστιαία, καμία εκ των ΠΚΣ, ΕΑΑΚ δεν σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο, και σίγουρα όχι η ΑΡΕΝ, η οποία μπορεί μεν να καταγράφει αύξηση σε ψήφους και ποσοστά, σε καμία περίπτωση όμως δεν αναπαράγει τα αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Η ΠΟΡΕΙΑ σημείωσε, για τα δικά της δεδομένα, σημαντική άνοδο. Σε μια ακαδημαϊκή χρονιά, η έναρξη της οποίας χρωματίστηκε από σημαντικούς αγώνες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με μαζικές συνελεύσεις, ζυμώσεις, και κινητοποιήσεις στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας ενάντια στον Νόμο-Πλαίσιο της Διαμαντοπούλου, μπορέσαμε, στις σχολές που έχουμε παρουσία, να καταστήσουμε διακριτό το στίγμα της συνδικαλιστικής και πολιτικής μας σκέψης. Σε μια περίοδο που οι πρωτόγνωρες κοινωνικές πιέσεις κατέβασαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, μπορέσαμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, να συνδεθούμε με συναγωνιστές και φίλους, να απλώσουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας για μαζικούς, συντονισμένους, ενωτικούς αγώνες.

Από τη συμμετοχή της σε σχολές της Αθήνας, η ΠΟΡΕΙΑ συγκεκριμένα έλαβε (παραθέτουμε σε παρένθεση τα περσινά αποτελέσματα):

Οδοντιατρική: (7) 27 ψήφοι και μία έδρα

Παιδαγωγικό: (7) 15 ψήφοι

ΑΣΚΤ: (23) 59 ψήφοι και δύο έδρες, με πρώτη θέση στο Εικαστικό Τμήμα

Πάντειο: (19) 25 ψήφοι

Φυσικό: (-) 3 ψήφοι

Φιλοσοφική (-) 25 ψήφοι

Η Πρωτοβουλία Φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας (ευρύτερο σχήμα στο οποίο δραστηριοποιούνται συναγωνιστές της ΠΟΡΕΙΑΣ) έλαβε (73) 96 ψήφους και 4 από τις συνολικά 7 έδρες.

Με το βλέμμα μας ήδη στραμμένο στους κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς αγώνες που έρχονται, η ΠΟΡΕΙΑ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να δώσουν από κοινού τη μάχη της επόμενης ημέρας, για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για μια κοινωνία αδέσμευτη από μνημόνια και ξένους προστάτες, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της ανεργίας, της εθνικής υποτέλειας.

Διαβάστε επίσης