Σταθερά και αποφασιστικά Μ-Λ ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Πορεία - Μ-Λ ΚΚΕ

Μερικές επισημάνσεις:

- «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» λέει το Μ-Λ ΚΚΕ. Ξερά, μονότονα και ενίοτε αντιδημοφιλικά. Αλλά μόνον το Μ-Λ ΚΚΕ από όλα τα κόμματα που έχουν συνδυασμό στις Ευρωεκλογές λέει το «έξω». Οι υπόλοιποι (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, κλπ) λένε κάτι «γαλλικά», ακαταλαβίστικα. Εξηγήσιμο και λογικό. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.

- Αν για να φτάσει κανείς στις πολιτικές προτάσεις του Μ-Λ ΚΚΕ χρειάζεται «40 κύματα» (απαγορεύσεις, τρικλοποδιές, συκοφαντία, αστικά τείχη, κλπ) τότε έχει 40 λόγους για να ψηφίσει και να στηρίξει το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Αν μη τι άλλο μοιάζει με τις ζωές των απλών ανθρώπων. Αποκλεισμένο σαν το Μεσολόγγι από παντού. Γι’ αυτό περηφάνια και πείσμα. Μ-Λ ΚΚΕ!

-  Για να μην ξεχνιόμαστε. Όταν άλλοι φλέρταραν τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι ζητούσαν «ενιαία δράση» μαζί του, άλλοι ήσαν στα σπλάχνα του, εμείς γράφαμε: (Μάρτης, 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ, σελ.26) «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται τώρα σε βασική εφεδρεία για τη μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό... Όταν οι κατάλληλες συνθήκες και οι ανάγκες το απαιτήσουν, να αξιοποιηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο… ως ανάχωμα για να εγκλωβίσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των λαϊκών μαζών και να εκτονώσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Οι γέφυρες που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεξιά κι αριστερά και η αναζήτηση κυβερνητικών συμμάχων στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» αλλά και στη ΔΗΜΑΡ πιστοποιούν τον πραγματικό χαρακτήρα της πολιτικής, του… να αντιπαλέψουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της πολιτικής του και να καταπολεμήσουμε τις αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί σε πλατειές λαϊκές μάζες». Τό 'παμε και δεν ησυχάζαμε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε πλατειά. Αλλά προφυλάξαμε τουλάχιστον το κόμμα και τους πολιτικούς φίλους μας από γλυστρίματα, αυταπάτες και θρηνωδίες. Το θυμίζουμε τώρα, γιατί η πρόβλεψη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Μπορούν να μας δείξουν ανάλογα κείμενα οι «εντιμότατοι φίλοι» της αυθορμησίας και της νεοαριστεράς;

- Να μην το ξεχάσουμε. Μέσα στο γενικότερο εκλογικό χαμό για τα μεγάλα, υπενθυμίζουμε ότι στα μικρά χωριά Άγιοι Δούλοι Κέρκυρας και Αρσινόη Μεσσηνίας «κατεβαίνουν» υποψήφιοι πρόεδροι (πάρεδροι) ο σ. Γιώργος Τσιριγώτης και ο σ. Γιώργος Πανουσόπουλος. Τους ευχόμαστε ολόθερμα και ολόψυχα καλή επιτυχία, «καλό βόλι» και καλή δουλειά.

Διαβάστε επίσης