Στο όργιο βίας και ρατσισμού απαντάμε με το δυνάμωμα της αντιφασιστικής πάλης-Όλοι αύριο στην αντιφασιστική διαδήλωση

Κατηγορία: 

Ένα όργιο βίας και τρομοκρατίας ξεδιπλώνει τις τελευταίες ημέρες η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Με αφορμή τη φοίτηση νεαρών προσφύγων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, οργανώθηκε  τραμπούκικη έφοδος στο συγκεκριμένο σχολείο από διάφορους «αγανακτισμένους γονείς» (που όπως αποκαλύφθηκε από φωτογράφιες τυγχάνει να έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια στη Χ.Α.). Μπροστάρης στο «αγανακτισμένο» πλήθος στάθηκε ο υπόδικος(-φασίστας) βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, ο οποίος πρωταγωνίστησε στον τραμπουκισμό γονέων και εκπαιδευτικών που αντέδρασαν στην παρουσία του. Τα όσα έγιναν εκεί είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο υπόδικος Γιάννης Λαγός έφτασε και στο σημείο να μηνύσει τηλεοπτική παρουσιάστρια επειδή τόλμησε να αποδοκιμάσει τις πρακτικές των φασιστών της Χ.Α.

Το όργιο βιας, ρατσισμου και αντιδημοκρατικών πρακτικών της Χ.Α. δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Τη φασιστική Χρυσή Αυγή δεν θα τη σταματήσουν ούτε οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλάγε για τον εξευγενισμό της (με σκοπό να την αξιοποιήσει σαν εφεδρεία ή να αποσπάσει τους πιο «ευγενείς» βουλεύτες τής), ουτε τα ΜΜΕ και οι τηλεπερσόνες (που αφού πότισαν με το ρατσιστικό δηλητηρίο και το αντιπροσφυγικό μίσος, πλατιά κομμάτια της ελληνικής, τώρα παριστάνουν τους αγωνιστές ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό) αλλά η οργανωμένη πάλη του λαού και του  νεολαΐστικου κινήματος. Καταδεικνύοντας ποιος είναι ο ρόλος του φασισμού, ιστορικά αλλά και σήμερα. Οικοδομώντας ένα πλάτυ μέτωπο αλληλεγγύης και αγώνα προς τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα τους. Συνδέοντας τις διεκδικήσείς του ελληνικού λαού με αυτές των προσφύγων και στηλιτεύοντας τον κοινό εχθρό που είναι οι πολτικές της κυβέρνησης και των διεθνών εντολέων της, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η οργάνωση νεολαίας Πορεία καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιφασιστική διαδήλωση αύριο, Σάββατο 21/1, στο Πέραμα.

Σύγκεντρωση 10:30 Πλατεία Ηρώων

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Κοινοί αγώνες Ελλήνων- προσφύγων- μεταναστών ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση για το δικαίωμα στη ζωή.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης.

Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί. Έξω απ’ την ΕΕ.

Ζήτω η φιλία και αδελφοσύνη των λαών.

Διαβάστε επίσης