Συμφωνούμε, υπάρχει ατομική ευθύνη!

Ποιος αλήθεια θα έχει την ευθύνη, σε ένα σενάριο που γινόμασταν μια δεύτερη Ιταλία, πράγμα το οποίο απευχόμαστε όλοι; Οι κακοί και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι και κατ' επέκταση γιατροί και νοσηλευτές; Μπα αυτό δεν πιάνει τούτο το καιρό! Μήπως οι κακοί "λαθρομετανάστες"; Ούτε αυτό δυστυχώς πιάνει, βλέπεις από αλλού το περιμέναμε τον κορωναϊό και μας ήρθε από την Βόρεια Ιταλία!
Θα ρίξουμε την ευθύνη σε όλους τους πολίτες και ξεμπερδέψαμε! Θα βρούμε και μια φράση που θα αναπαράγουμε στα ΜΜΕ όλη τη μέρα! και αυτή βρέθηκε ατομική ευθύνη! Και προσέξτε γιατί αν βγείτε από το σπίτι σας θα σας απαγορεύσουμε και την κυκλοφορία και θα κατεβάσουμε και το στρατό στους δρόμους! Και αν γίνουμε και Ιταλία και πεθαίνουμε στα σπίτια μας πάλι ο λαός θα φταίει γιατί βγήκε από το σπίτι του, καθώς η κυβέρνηση πήρε όλα τα αυστηρά μέτρα και πολύ γρήγορα!
Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Πριν δέκα χρόνια για την οικονομική κρίση και για τα αντιλαϊκά μνημόνια και μέτρα που πάρθηκαν, πάλι υπήρχε η ίδια ατομική ευθύνη, που τα φάγαμε όλοι μαζί και που έπρεπε όλοι να βάλουμε πλάτη.
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στην θέση τους! Ποιοι ακριβώς μας κουνάνε το δάκτυλο; Αυτοί που κυβέρνησαν 10 χρόνια τώρα και απαξίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας! Αυτοί που κλείσανε δεκάδες νοσοκόμεια και τα υπόλοιπα τα αφήσανε με μισό προσωπικό και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή! Δεν έχουν περάσει χρόνια όταν ο Άδωνις Γεωργίαδης δήλωνε, πως δεν θα του πάρει την δόξα η ΤΡΟΪΚΑ, και ότι είναι δικιά του απόφαση να απολύσει γιατρούς!
Συμφωνούμε λοιπόν, ότι υπάρχουν ευθύνες και είναι πολύ συγκεκριμένες! Την ευθύνη έχουν εξ' ολοκλήρου αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ, που τα τελευταία χρόνια κατασυκοφάντησαν το δημόσιο σύστημα υγείας από τη μία και από την άλλη του έδωσαν αλλεπάληλα χτυπήματα με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα! Καμία εθνική ομοψυχία και συναίνεση, όπως τρέχουν όλοι αυτές τις μέρες να δηλώσουν στην κυβέρνηση, από τον Σύριζα και το Κινάλ, μέχρι το ΚΚΕ!
Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες, μα και όταν περάσει όλο αυτό, θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες, και πάλι θα ζητήσουν από το λαό να βάλει πλάτη και να πληρώσουν τα σπασμένα!
Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις μέρες πρέπει να πάρουμε όλοι τα μέτρα μας, να προστατευτούμε αλλά και να προστατέψουμε τους γύρω μας....από την επικίνδυνη πολιτική τους!
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ υπάρχει αλλά έχει και ονοματεπώνυμα!

Διαβάστε επίσης