Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας!

Κατηγορία: 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) στέκεται στο πλευρό του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος, το οποίο δίνει μάχη ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή ενός βαθιά αντιδραστικού νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει αυστηροποίηση του πλαισίου σπουδών, περιορισμό του αριθμού των φοιτητών με μείωση του αριθμού εισακτέων αλλά και διαγραφές όσων καθυστερούν να αποκτήσουν πτυχίο, αστυνομία στα πανεπιστήμια.

«Αστυνομία και πάλι αστυνομία» είναι η απάντηση της ΝΔ σε όλα τα προβλήματα, η οποία κατορθώνει, στο 1,5 έτος διακυβέρνησής της, και στη συμπλήρωση 1 έτους πανδημίας στη χώρα μας, να έχει μειώσει κατά 2250 τους μόνιμους εργαζόμενους στην Υγεία, και να έχει αυξήσει κατά 7250 το προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο δε προϋπολογισμός του 2021 είναι μειωμένος κατά 600 εκατομμύρια ευρώ για παροχές στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει και να επανδρώσει ΜΕΘ, την ώρα που επιλέγει να συγκροτήσει και να εξοπλίσει μονάδες αστυνόμευσης. Δεν μπορεί «να γεννήσει λεωφορεία», την ώρα που επιλέγει να δώσει δισεκατομμύρια για αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale. Δεν μπορεί να προστατεύσει και να στηρίξει τους εργαζόμενους, την ώρα που δίνει εκατομμύρια στους καναλάρχες για να εξασφαλίσει τα θετικά τους σχόλια, και στις εταιρείες διοδίων για «απολεσθέντα κέρδη».

Ταυτόχρονα, με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση επιτίθεται με απαγορεύσεις, πρόστιμα, συκοφάντηση και τρομοκρατία, τόσο στα δημοκρατικά δικαιώματα (δημόσιων συναθροίσεων, πορειών, συνελεύσεων εργαζομένων), όσο και στα εργασιακά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση κατοχυρώνει την (στρωμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση) εργασία τις Κυριακές, την ώρα που η ίδια έχει οδηγήσει σε παράλυση την οικονομική ζωή …όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση (προφανώς θα επιλέξει να το ψηφίσει σε ημερομηνία αυστηρού lockdown) είναι ένας αντεργατικός κόλαφος, με ωκεανό χτυπημάτων σε κεκτημένα δικαιώματα πολλών δεκαετιών.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στέκεται στο πλευρό του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος που αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών που δίνουν μάχη πρώτης γραμμής για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας (με πολλές κυβερνητικές διώξεις και απειλή απολύσεων σε βάρος συνδικαλιστών στον χώρο της υγείας), στέκεται στο πλευρό όλων των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας, όπως ακριβώς επιθυμεί να βρίσκει στο πλευρό του αλληλέγγυα τμήματα της κοινωνίας, όταν ο ίδιος προτάσσει τις δίκαιες διεκδικήσεις του και επιχειρεί να αγωνιστεί γι’ αυτές.

Να στηρίξουμε ενεργά, με την φυσική μας παρουσία, όχι μόνο θεωρητικά ή «ψυχικά», όχι περιοριζόμενοι στην ασφάλεια του σπιτιού μας ή στα ψηφιακά likes, τους αγώνες που αναπτύσσονται, κόντρα στις αντι-εκπαιδευτικές, αντι-υγειονομικές, αντεργατικές, αντι-πολιτιστικές, εν γένει αντικοινωνικές πολιτικές.

Διαβάστε επίσης