Τι θα γίνει με την εξεταστική στο Πάντειο;

Κατηγορία: 
Panteion_University_old_building

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου και της Πρυτανείας, στις 22 Ιούνη, δηλαδή σε λιγότερο από δέκα μέρες, ξεκινά η εξεταστική περίοδος στο Πάντειο.

Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου αγνόησαν επιδεικτικά το αίτημα του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου για τη διεξαγωγή διά ζώσης εξεταστικής για όλους.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα όλα τα συγγράμματα, δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι τρόποι εξέτασης για όλα τα μαθήματα. Ως αποτέλεσμα οι φοιτητές αναγκάζονται να τρέχουν πίσω από κάθε καθηγητή ξεχωριστά προκειμένου να ενημερωθούν για την ύλη, τον τρόπο και τις μέρες εξέτασης.

Πολλοί φοιτητές βρίσκονται αποκλεισμένοι στην επαρχία αναμένοντας της παράδοση των συγγραμμάτων, ενώ καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τη δωρεάν μετακίνησή τους.
Επομένως καλούμαστε να καλύψουμε ένα μεγάλο όγκο εξεταστέας ύλης από συγγράμματα που δεν έχουμε, για να εξεταστούμε με τρόπο τον οποίο δεν γνωρίζουμε!

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει κυρίως το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση που εν μέσω υγειονομικής κρίσης πέταξαν το μπαλάκι της εξεταστικής στα τριτοβάθμια ιδρύματα τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις χρόνιες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση.

Η Πρυτανεία και η Σύγκλητος του Παντείου αφού αποφάσισαν να συνταχθούν με την κυβέρνηση έναντι των φοιτητών, πέταξαν με τη σειρά τους το μπαλάκι στους καθηγητές, ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα αδιέξοδα.

Πολλοί καθηγητές ζητάνε εκ των προτέρων επικοινωνία με τους ίδιους προκειμένου να δεχτούν(!) τους φοιτητές στην εξεταστική διαδικασία. Σα να μην έφταναν οι δηλώσεις μαθημάτων, τώρα πρέπει να ικανοποιήσουμε και τις αυθαίρετες απαιτήσεις κάθε καθηγητή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φοιτητών αντί να καλέσει τους φοιτητές να διεκδικήσουν συλλογικά αξιοπρεπείς όρους σπουδών και εξετάσεων, συνεδριάζει με μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες μέχρι και σήμερα, ενάμιση μήνα μετά τη λήξη της καραντίνας, χωρίς να ενημερώνει πουθενά τους φοιτητές ούτε για το περιεχόμενο των συνεδριάσεων, ούτε για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Το Διοικητικό Συμβούλιο με βασική ευθύνη της ΠΑΣΠ και με την ανοχή των ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ και της ΠΚΣ προβαίνει σε κινητοποιήσεις «πυροτεχνήματα» της τελευταίας στιγμής, εγκλωβισμένες στους τέσσερις τοίχους της Πρυτανείας και απομονωμένες απ’ τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους που έχουν τα ίδια προβλήματα, για τις οποίες μάλιστα η πλειονότητα των φοιτητών δεν ενημερώνεται ποτέ.

Απέναντι στην εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές από την κυβέρνηση και την Πρυτανεία, απέναντι στην ουσιαστική αδράνεια του Διοικητικού Συμβουλίου, ως Φοιτητική Πορεία προτάσσουμε το δρόμο του συλλογικού αγώνα για:
✓Να παραληφθούν όλα τα συγγράμματα τώρα
✓Να αναρτηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής τώρα
✓Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση και διαμονή για όλους τους φοιτητές από την επαρχία
✓Να διεξαχθεί διά ζώσης εξεταστικής για όλους, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας
✓Να πραγματοποιηθεί εμβόλιμη εξεταστική σε όλα τα έτη όλων των τμημάτων
✓Να πραγματοποιηθεί διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβρη

Διαβάστε επίσης