Το Μ-Λ ΚΚΕ για το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο ενάντια στην εγκληματική Χ.Α.

Κατηγορία: 

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, όλων των ηλικιών, έδωσαν το αγωνιστικό “παρών” στo σημερινό προσκλητήριο οργανώσεων, σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτήτων μπροστά στο Εφετείο Αθηνών, αναμένοντας την, ιδιαίτερου πολιτικού φορτίου και σημασίας, απόφαση του δικαστηρίου για τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η καταδικαστική απόφαση που έκρινε ένοχους όλα τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, το φασίστα Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου που εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, βαρύνοντάς τους με τις κατηγορίες της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας κλπ, αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, παρά την πρόσφατη απαλλακτική εισήγηση της εισαγγελέως. Το πιο σημαντικό, αποτελούν ικανοποίηση της λαϊκής απαίτησης για την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας. Είναι σημαντική κατάκτηση του λαϊκού, δημοκρατικού και αντιφασιστικού κινήματος, των πολύχρονων αγώνων και της ανυποχώρητης πίεσης που άσκησε ώστε να μην πέσουν στα “μαλακά” οι νεοναζιστές συμμορίτες, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και οι νοσταλγοί των κατακτητών.

Αποτελεί πρόκληση και προσβολή απέναντι στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας η προσπάθεια της ΝΔ να καρπωθεί και να καπηλευτεί τη σημερινή απόφαση και να την παρουσιάσει ως δική της επιτυχία ενάντια στη φασιστική απειλή. Μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα δεκανίκια τους, επιχείρησαν να εμφανιστούν ως οι εκφραστές και υπερασπιστές του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου”. Ήταν η αντιδραστική και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ η οποία έστρωσε το έδαφος, επώασε το αυγό του φιδιού και θέριεψε το νεοναζιστικό τέρας, προσφέροντας ανοχή και στήριξη στην εγκληματική και τρομοκρατική δράση της ΧΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες λαού, δημοκρατών, αριστερών και κομμουνιστών που σήμερα βρέθηκαν στο μεγαλειώδες παλλαϊκό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα καθώς και στις συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας. Η μαζική παρουσία και η αγωνιστική στάση του λαού μας αποτελεί πολύ σημαντική και ελπιδοφόρα παρακαταθήκη στην πάλη ενάντια στην αντιδραστική δεξιά πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και κηδεμονίας.

Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομικής βίας και καταστολής που, ελάχιστα λεπτά μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, εξαπολύθηκε ενάντια στη διαδήλωση με στόχο να τρομοκρατήσει, να κάμψει και να διαλύσει τελικά το συγκεντρωμένο πλήθος. Για μια ακόμα φορά η δράση των αυτοαποκαλούμενων “αντιεξουσιαστικών” ομάδων έδωσε τη λαβή στην κυβέρνηση ώστε να στραφεί ενάντια στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο και να χτυπήσει αδιάκριτα. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν σχέση με τη δράση και την αγωνιστική στάση του λαϊκού κινήματος. Αντίθετα, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην κυβερνητική πολιτική και δίνουν άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής. Το Μ-Λ ΚΚΕ, στη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, βρίσκονταν στη Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, στο σημείο που οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν τις γνωστές προβοκατόρικες ενέργειες και, αστραπιαία, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά. Έτσι, δέχθηκε πρώτο το βάρος της επίθεσης, αλλά κατάφερε, συγκροτημένο με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις και τους διαδηλωτές, να κινηθεί από την Αλεξάνδρας προς την Κηφισίας και στη συνέχεια μέχρι το Σύνταγμα σε μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και της κυβέρνησής της, που επιβάλλει την πιο στυγνή καπιταλιστική εκμετάλλευση των εργαζομένων, εντείνει την κρατική καταστολή, χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, διαιωνίζει το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας, για την οριστική συντριβή των φασιστικών και ναζιστικών ιδεών.

Διαβάστε επίσης