Το Πολυτεχνείο ζει! Η νεολαία μαζί με τον λαό στον αγώνα για Ειρήνη- Δουλειά-Δημοκρατία-Εθνική ανεξαρτησία

Κατηγορία: 

Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε την κορύφωση της πάλης του λαού μας ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών που στήριξαν και επέβαλλαν οι ΗΠΑ για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και να διαιωνίσουν με καλύτερους όρους την ιμπεριαλιστική κυριαρχία τους στη χώρα μας. Λίγους μήνες αργότερα η χούντα θα κατέρρεε κάτω και από το βάρος του εθνοπροδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο.

45 χρόνια μετά και παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης και του συστήματος της εξάρτησης να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και να το εξαφανίσει από τη λαϊκή μνήμη, η φλόγα του Νοέμβρη φωτίζει μέχρι σήμερα τους αγώνες της ανυπότακτης νεολαίας, του εργαζόμενου λαού και των δημοκρατικών μαζών.

Ειδικότερα σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει και εντείνει την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης και αποδεικνύεται μια από τις πιο αμερικανόδουλες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ διατηρούν ατόφιο το περιεχόμενο τους και αναδεικνύονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Σήμερα που παρά τα περιβόητα «αφηγήματα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το τέλος των μνημονίων, αυτά όχι μόνο δεν τελειώνουν αλλά η ίδια πολιτική συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για δεκαετίες. Μια πολιτική που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, γκρεμίζει τις κοινωνικές παροχές, τσακίζει τις εργασιακές κατακτήσεις, πετάει πάνω από το 20% του λαού μας στον καιάδα της ανεργίας, οδηγεί μεγάλα κομμάτια της νεολαίας μας στην μετανάστευση και ξεπουλάει την δημόσια περιουσία τις χώρας, βαθαίνοντας συνολικά την πολιτική της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Σήμερα που η πολιτική της υποχρηματοδότησης οδηγεί στο κλείσιμο 1500 σχολεία, εκατοντάδες σχολές και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς αφήνοντας μεγάλα κομμάτια της νεολαίας μας εκτός δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματα των φοιτητών στο δωρεάν σύγγραμμα, στη σίτιση και τη στέγαση και   στρέφεται συνολικά ενάντια στο δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.Μια πολιτική που μετατρέπει τα πτυχία μας σε κουρελόχαρτα – διαβατήρια για την ανεργία και οδηγεί τους νέους αποφοίτους στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στο εξωτερικό.

Σήμερα που ο φασισμός σηκώνει ξανά κεφάλι και από τις ΗΠΑ μέχρι την Λατινική Αμερική και την Ευρώπη ο αντιδραστικός άνεμος της ακροδεξιάς, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού φουντώνει και απειλεί με νέα δεινά χώρες και λαούς. Την ίδια στιγμή στη χώρα μας καρατομούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα, χτυπιούνται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες με την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την συντονισμένη επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ στοχοποιούνται η αριστερά και οι δημοκρατικές φωνές.

Σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα μνημονιακό κάτεργο και τον τόπο μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικάνους φονιάδες των λαών για να χρησιμοποποιούν τη χώρα μας ως ορμητήριο, ώστε να εξαπολύουν τους κατακτητικούς τους πολέμους, πνίγοντας ολόκληρες χώρες και λαούς στο αίμα και τον τρόμο.

Σήμερα λοιπόν, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο όνομα μάλιστα της αριστεράς υλοποιεί με την πολιτική της όλα αυτά ενάντια στα οποία πάλεψε το Πολυτεχνείο, χαλκεύοντας νέα δεσμά για το λαό, τη νεολαία και τον τόπο καλούμαστε να ακολουθήσουμε ξανά το δρόμο του Νοέμβρη. Να αγωνιστούμε στο πλάι του λαού, για Μόρφωση, Ειρήνη, Δουλειά, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, για να βγει η χώρα μας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για να φύγουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις, για να είναι ο λαός μας κυρίαρχος και η χώρα μας ανεξάρτητη.

•Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία

•Έξω οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και το ΔΝΤ

•Κάτω τα μνημόνια της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης

Όλοι, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς της αμερικανική πρεσβεία!

Συγκέντρωση: 15:00, Χρήστου Λαδα & Σταδίου

Διαβάστε επίσης