Το πρόγραμμα του 11ου Camping της Πορείας

Λίγες μέρες απομένουν για την έναρξη του 11oυ κάμπινγκ της Πορείας! Το θερινό μας ραντεβού φέτος το δίνουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, στο Blue Bay Camping! Σε έναν πολύ όμορφο χώρο, μες στο πράσινο και τη φύση, με πλήθος σκιών και τη θάλασσα κυριολεκτικά στα πόδια μας, τα μέλη και οι φίλοι της Πορείας προετοιμάζουν πυρετωδώς το πλούσιο πρόγραμμα του 11ου κάμπινγκ. Έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά μετά από μια δεκαετία επιτυχημένων κάμπινγκ, η Πορεία φιλοδοξεί και το φετινό της καλοκαιρινό 9ήμερο να αποτελέσει ραντεβού αναψυχής και χαλάρωσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά ταυτόχρονα αφορμή για σκέψη, έκφραση, και συζήτηση, καθώς και εφαλτήριο προετοιμασίας για τους αγώνες που έρχονται.

Σάββατο 29 Ιουλίου – Άφιξη
Την ημέρα άφιξής μας στον φιλόξενο χώρο του κάμπινγκ, η κουζίνα της Πορείας θα έχει ετοιμάσει για υποδεχτεί τους πρώτους φίλους της τα πιάτα που την καθιέρωσαν, ενώ η πρώτη βραδιά γνωριμίας και ανταμώματος παλιών και νέων συναγωνιστών και φίλων θα συνοδευτεί από δροσιστικά ποτά και αποστάγματα από το μπαρ της Πορείας.

Κυριακή 30 Ιουλίου – Πολιτιστικό αφιέρωμα
«Γυναίκα και κινηματογράφος»
Για τη δεύτερη μέρα του κάμπινγκ, αφού συμπληρωθούν οι συμμετοχές για τα τουρνουά πινγκ πονγκ, beach volley, τάβλι και σκάκι, το πρόγραμμά μας προβλέπει αφιέρωμα στο γυναικείο κίνημα και την παρουσία του στη μεγάλη οθόνη, με τίτλο «Γυναίκα και Κινηματογράφος». Το πολιτικό-πολιτιστικό αφιέρωμα που έχουν επιμεληθεί με πολύ μεράκι τα μέλη της Πορείας, αφορά όψεις της γυναίκας και του γυναικείου κινήματος στην 7η Τέχνη.

Δευτέρα 31 Ιουλίου - Τουρνουά
Μία μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό, το διάβασμα, τη συζήτηση και την χαλάρωση. Από το πινγκ πονγκ στο τάβλι, από το σκάκι στο βόλεϊ, από τα βιβλία και τα επιτραπέζια στη θάλασσα, η τελευταία ημέρα του Ιουλίου θα κυλήσει με αυστηρά θερινούς ρυθμούς μηνός ...Αυγούστου, δίνοντας χώρο στην προετοιμασία της εκδρομής της επόμενης μέρας.

Τρίτη 1 Αυγούστου – Εκδρομή στην Παύλιανη/ Μουσική βραδιά
Την Τρίτη, το κάμπινγκ πάει ...εκδρομή! Σε έναν τόπο αξιοθαύμαστου φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, στο πανέμορφο χωριό της Παύλιανης, η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο για τους πεσόντες της μάχης της Παύλιανης, στην οποία 80 χρόνια πριν, οι λίγες εκατοντάδες μαχητές του ΕΛΑΣ νίκησαν τα πολυπληθέστερα φασιστικά τάγματα των Ιταλών κατακτητών, γράφοντας μία ακόμη ένδοξη σελίδα στην εποποιία της λαϊκής αντιφασιστικής εθνικοαπελευθερωτικής πάλης του λαού μας. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούμε στις πηγές του ποταμού Ασωπού, στο παραμυθένιο πάρκο της Παύλιανης, το οποίο βρίσκεται στα 1.040 μέτρα υψόμετρο στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού του όρους Οίτη και είναι γεμάτο εκπλήξεις και πλούσιες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Η μέρα της εκδρομής θα κλείσει με μουσική βραδιά στον χώρο του κάμπινγκ, όπου οι ταλαντούχοι μουσικοί Γιώργος Κωνσταντινίδης (κιθάρα, φωνή) και Αργύρης Καραγγελής (πιάνο, φωνή) θα μας συνοδεύσουν με έντεχνα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Τετάρτη 2 Αυγούστου - Πολιτική εκδήλωση «Με τους αγώνες, τον λαό και την αριστερά»
Την πέμπτη μέρα του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση με θέμα «Με τους αγώνες, τον λαό και την αριστερά». Η εκλογική νίκη της ΝΔ, αλλά και η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει την ευκαιρία στις δυνάμεις της αντίδρασης να μιλούν για «στρατηγική ήττα» της Αριστεράς, επιχειρώντας να σκορπούν την απογοήτευση και την πεποίθηση πως η δεξιά είναι παντοδύναμη και χωρίς αντίπαλο. Είναι όμως τα πράγματα πραγματικά έτσι; Ηττήθηκε η Αριστερά, οι αξίες και τα οράματά της; Στην πολιτική εκδήλωση θα επιχειρήσουμε να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις απέναντι στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα προβάλλοντας την αναγκαιότητα να δυναμώσει μια πραγματικά αριστερή πολιτική που θα ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για την Αριστερά και τον λαό ευρύτερα.

Πέμπτη 3 Αυγούστου – Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από το μουσικό σχήμα της Πορείας
Μετά τις δροσερές βουτιές στην αμμουδιά του Άγιου Κωνσταντίνου, το μουσικό σχήμα της Πορείας παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση. Ερμηνεύει γνωστές και αγαπημένες μουσικές, εμπνευσμένες από τους σπουδαίους μας συνθέτες σαν τον Θεοδωράκη, τον Μικρούτσικο, τον Μαρκόπουλο, με τις οποίες «ντύθηκαν» τα ποιήματα μεγάλων λογοτεχνών όπως ο Ρίτσος, ο Βάρναλης, ο Λειβαδίτης, ο Καββαδίας, ο Χικμέτ, ο Μπρεχτ, ο Καβάφης, ο Ελύτης.

Παρασκευή 4 Αυγούστου – Βραδιά θεάτρου/ Beach Party
Μετά από τις τελευταίες πρόβες σε «κρυφά» και «φανερά» σημεία του κάμπινγκ, η θεατρική μας σκηνή θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τη θεατρική ομάδα του Σήματος, η οποία, συνεπής στο ραντεβού της, θα παρουσιάσει πέντε μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ. «Ο Υποψήφιος», το «Πρόβλημα στο εργοστάσιο», η «Στάση λεωφορείου», η «Ειδική προσφορά» και η «Συνέντευξη τύπου» θα σας κρατήσουν συντροφιά φέτος με τα χιουμοριστικά αλλά ταυτόχρονα σοβαρά ζητήματα που παρουσιάζουν! Όπως επιβάλλεται, η βραδιά θα κλείσει με δροσερά κοκτέιλ και ποτά στην παραλία του κάμπινγκ.

Σάββατο 5 Αυγούστου - Γλέντι
Η αυλαία του φετινού camping θα πέσει το Σάββατο με μια ξεχωριστή μουσική παραδοσιακή - λαϊκή βραδιά με τους Βασιλική Τσιφτσή (τραγούδι), Γεωργία Μαρίνη (βιολί), Αγγέλικα Παπανικολάου (ακορντεόν) και Γιώργο Παπαδόπουλο (κιθάρα-τραγούδι). Με τις όμορφες μελωδίες και τη συνοδεία των ψητών και των μεζέδων από την κουζίνα της Πορείας οι φίλοι και τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γλεντήσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, σε ένα …κλασικά μοναδικό γλέντι της Πορείας!

Κυριακή 6 Αυγούστου - Αναχώρηση
Ημέρα αναχώρησης. Ρίχνουμε μια τελευταία βουτιά στο Blue Bay Camping και με τις μπαταρίες μας γεμάτες, και αποχαιρετώντας το 11ο camping της Πορείας απλώς δίνουμε ραντεβού για το …12ο, με ενδιάμεσες στάσεις τις εκδηλώσεις στους πολιτιστικούς χώρους της Πορείας, στη Σφήνα, στην Πυξίδα, στο Σήμα!

Εργαστήριο ζωγραφικής
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ζωγραφικής από ζωγράφους-μέλη της Πορείας. Φέτος, σε συνέχεια του προηγούμενου εργαστηρίου τοπιογραφίας, με το θέμα να παραμένει το τοπίο, η προσέγγιση του θα γίνει με την τεχνική της ακουαρέλας (νερομπογιές).

Θεματικές συζητήσεις μαθητών-φοιτητών-νέων εργαζομένων
Ακόμα, όπως και στα προηγούμενα, έτσι και στο φετινό κάμπινγκ θα πραγματοποιηθούν οι θεματικές συζητήσεις των μαθητών, των φοιτητών και των νέων εργαζομένων, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις ημέρες του κάμπινγκ.

Κουζίνα-Κυλικείο
Σε όλη τη διάρκεια του θερινού μας ραντεβού, θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ η συλλογική μας κουζίνα και το κυλικείο του κάμπινγκ. Σερβίροντας μεζέδες, δροσιστικές σαλάτες, μαγειρευτά και ψητά φαγητά, πρωί, μεσημέρι και βράδυ, η κουζίνα θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά σημείο συνάντησης των φανατικών φίλων των πιάτων της Πορείας και της ...προετοιμασίας τους! Παράλληλα, το πλήρως εξοπλισμένο με αναψυκτικά, παγωμένες μπύρες, , ακόμη και παγωτά, κυλικείο του κάμπινγκ θα εξυπηρετεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τους διψασμένους επισκέπτες φίλους του κάμπινγκ και της Πορείας!

Διαβάστε επίσης