Το συνεχές της υπονόμευσης του φοιτητικού μας συλλόγου από τη ΔΑΠ-Παντείου (και όχι μόνο) καλά κρατεί!

Κατηγορία: 

«Έχω μια πολύ σημαντική δουλειά στο κέντρο γι’ αυτό δεν θα γίνει Δ.Σ. σήμερα»!

«Η ΔΑΠ-Παντείου επιθυμεί να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση αλλά δεν μπορεί (;) να όρισει την ώρα και τη μέρα»

Με αυτές (και άλλες πολλές) αναμενόμενες όσο και προκλητικές δικαιολογίες από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου αναβλήθηκε (και η σημερινή) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου Παντείου μετά από ένα σερί αναβολών...

Το Δ.Σ. αποτελεί το όργανο που εκλέγεται κάθε χρόνο από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στις φοιτητικές εκλογές και έχει αποφασιστικό ρόλο στη λειτουργία και τη δράση του Φοιτητικού μας Συλλόγου!

Σε μια περίοδο που τα πορίσματα από τον Εθνικό Διάλογο (κυβερνητικό μονόλογο) για την Παιδεία προμηνύουν νέα πολυεπίπεδη επίθεση σε όλο το σώμα της εκπαίδευσης, σε μια περίοδο που τα δωρεάν συγγράμματα των προπτυχιακών φοιτητών και η πλατιά δυνατότητα των φοιτητών να συνεχίζουν τις σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο, απειλούνται ολοκάθαρα, η ΔΑΠ-Παντείου επιλέγει για ακόμη μια φορά να υπονομεύσει τις διαδικασίες του συλλόγου μας. Όλα τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ-Παντείου αποτελεί την φοιτητική παράταξη που σαν βραχίονας της μνημονιακής επίθεσης, υπονομεύει και απαξιώνει οποιαδήποτε διεκδικητική, δημοκρατική και αγωνιστική απόφαση των φοιτητών, εμποδίζει, με γελοίες προφάσεις όπως οι παραπάνω, ακόμα και την συνεδρίαση του Δ.Σ. στο οποίο διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία. Δείχνει έτσι πως δεν έχει καμία απολύτως διάθεση ούτε για τη στοιχειώδη λειτουργία των δομών του συλλόγου (είναι φυσικά περιττό να πούμε πως σε κάθε απόπειρα αγωνιστικής στάσης του φοιτητικού συλλόγου το «Δ.Σ.» -η ΔΑΠ-Παντείου κατά μόνας δηλαδή- συνεδρίαζε εν τάχει ό,τι ώρα και μέρα και αν ήταν, εν κρυπτώ από τις άλλες δυνάμεις, καταδικάζοντας πάντα την όποια κινητοποίηση των φοιτητών).

Αν η στάση της ΔΑΠ δεν μας αφήνει έκπληκτους, είναι σίγουρα αξιοπρόσεκτο πως δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά τηρούν προβληματική στάση απέναντι στην απόπειρα αγωνιστικής ανασυγκρότησης του Φ.Σ.. Το ΜΑΣ (ΠΚΣ), στην αρχή της ακαδημαϊκή χρονιάς, σε μια προσπάθεια συνεννόησης πολλών δυνάμεων για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης, αρνήθηκε να συμπράξει, ενημερώνοντάς μας πως θα διεξάγει από μόνο του (;) Γενική Συνέλευση, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον διασπαστικό και αποδιοργανωτικό ρόλο που παίζει στο σύλλογο. Την ίδια χρονική περίοδο, η Ενωτική Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΑΡΔΙΝ), από την άλλη, αντέτεινε στην προσπάθεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης, την απουσία επίδικου (αιτίας δηλαδή) για αυτή τη διαδικασία, και την παραπομπή της σε άλλη ημερομηνία. Είναι φυσικά μάταιο να προβάλλουμε τον ατελείωτο κατάλογο «επιδίκων», αφού οι συγκεκριμένες δυνάμεις, έχουν καταβυθιστεί στην ηττοπάθεια και στην μοιρολατρία, μετά τα «αποκαλυπτήρια» της Πρώτης Φοράς «Αριστεράς»… (δηλωτικό της προβληματικής στάσης αυτών των δυνάμεων είναι πως τώρα, προσανατολίζονται σε διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης για την ερχόμενη Τετάρτη, διάστημα πολύ μικρό για να γίνει μια πλατιά ενημέρωση των φοιτητών γι’ αυτή τη διαδικασία, ενώ πριν, οι ίδιες έλεγαν, πως χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενημέρωσης... )

Σε μια περίοδο που το φοιτητικό κίνημα, η εκπαίδευση αλλά και συνολικά η κοινωνία δέχεται έναν από τα σκληρότερα πακέτα μέτρων, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πρέπει να οργανωθούν στους συλλόγους και να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Να απορρίψουν τις δυνάμεις που υπονομεύουν ανοιχτά την όποια αγωνιστική τους έκφραση, που γίνονται σημαιοφόροι των μνημονίων μέσα στις σχολές, όσο και εκείνους που με προσχήματα «ταξικής καθαρότητας» και κηρύγματα ηττοπάθειας και ανημποριάς βάζουν το λιθαράκι τους στην αποδιοργάνωση του συλλόγου μας.

Εν όψει του ερχομού του, κορυφαίου εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Ομπάμα και του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου θεωρούμε ότι ο φοιτητικός σύλλογος Παντείου μπορεί και πρέπει να κινητοποιηθεί δραστήρια.

Με αυτόν τον γνώμονα, η Πορεία θα συμπράξει στο αγωνιστικό κάλεσμα των φοιτητικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, με την προϋπόθεση πως αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει απλά στα χαρτιά αλλά θα υλοποιηθεί με συνέπεια!

Διαβάστε επίσης